Kennismaking met de paardensport en historische hippische locatie

Traditiegetrouw opent de Rotterdamsche Manège in de nazomer haar deuren van het rijksmonumentale complex aan de Kralingseweg 120 voor alle liefhebbers van de paardensport en belangstellenden uit de omgeving tijdens de Open Dag.
De open dag vindt op zaterdag 26 september plaats, gelijktijdig met het springconcours Outdoor Kralingen.

Van 12.00 uur tot 16.00 uur zijn er demonstraties mennen en is er een hoefsmid aan het werk. Bezoekers, jong en oud, kunnen ook zelf deelnemen aan de activiteiten of het monumentale complex en de nieuwe Grandstand aan de rand van het Kralingse Bos bekijken.

Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het historische complex van de Rotterdamsche Manège en kennis maken met de veelzijdige paardensport. De manegepony’s staan klaar om door de jeugdige bezoekers onder begeleiding gepoetst en vertroeteld te worden, ze weten al dat ze die dag extra verwend worden met wortels en knuffels. Op diverse momenten gedurende de dag zijn bezoekers in de gelegenheid om zelf te paard of pony te gaan, kinderen kunnen hoefijzers schilderen. De gehele middag zullen leden van de Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manège ‘De Jockey Club’ informatie verstrekken over de vereniging, de verschillende mogelijkheden, tarieven, etc. De toegang en deelname aan de activiteiten is gratis.rm_feb_2014_-_72