Home > Nieuws > Out of the Box: Slipjacht in de stad

Out of the Box: Slipjacht in de stad

op juli 26 | in Nieuws

Een meute honden – black and tans – geeft full cry. Ze vinden het scent en volgen het spoor van de slip, vakkundig gelegd door de sliptrekker. De meute wordt op afstand gevolgd door in groene of rode jassen gestoken amazones en ruiters. De kunst voor de ruiters is de honden bij te houden, dwars door bossen en velden, over omgevallen bomen, over hekken, heggen en sloten. Een feest voor mens en dier. Geen wedstrijd, wel genieten van prachtig hondenwerk, de samenwerking tussen mens en paard en de mooie omgeving. Dit is de slipjacht.

Hoe Out of the Box is een slipjacht in de stad?! Ter viering van 180 jaar Jockey Club organiseert de lustrumcommissie i.s.m. Jachtvereniging Soestdijk tijdens de Buitendag op zaterdag 9 september een slipjacht demonstratie.

Terwijl de deelnemers aan de NK Traditioneel Gerij met hun aanspanningen een prachtige route in Rotterdam en omgeving afleggen, kunt u een kijkje nemen in de wereld van de jacht. De slipjacht, of jagen achter de meute, is een traditie met een rijk verleden. Tijdens een slipjacht wordt niet op dieren gejaagd, maar wordt een reukspoor gevolgd dat vooraf is getrokken. Tijdens de Buitendag zullen vier ruiters en veertig honden van de Soestdijkse u het spel van de slipjacht demonstreren;  voor jong en oud, voor klein en groot een indrukwekkend schouwspel!

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »