Sinds gisteren kom je Rianca Willekes tegen op onze manege. Zij is aangesteld als bedrijfsleider en is eindverantwoordelijk voor het manegebedrijf van onze vereniging. Met andere woorden, Rianca gaat het stalteam, de instructeurs en de administratie aansturen en gaat ons helpen om van de Rotterdamsche Manège een vijfsterren plus bedrijf te maken.

Rianca is een paardenvrouw in hart en nieren en was tot voor kort eigenaar van een manege in Nieuwegein. In de vacature van de Rotterdamsche Manège zag ze de ideale kans om haar volgende stap in de hippische wereld te zetten en met haar brede ervaring op zakelijk en hippisch gebied onze manège naar een hoger niveau te krijgen.

Rianca omschrijft haarzelf als een hardwerkende hippische professional met veel ervaring in diverse (hippische) bedrijven. Ze vindt het belangrijk dat alles binnen en rondom een organisatie voor ruiter, personeel, paarden/pony’s en andere belanghebbenden goed geregeld is en dat iedereen zich welkom voelt.

Ze voegt de eerste dagen al meteen de daad bij het woord, als je haar tegenkomt in haar oranje jas op het terrein, verwelkomt ze je met uitgestoken hand en is oprecht geïnteresseerd in jouw verhaal. “De eerste tijd wil ik met iedereen kennis maken en horen wat er leeft. Ik loop graag een rondje door de stallen en over het terrein om in me op te nemen wat er te doen is. Maandag a.s. is er een bijeenkomst met de pensionpaardeigenaren over het ruwvoer, daar ga ik ook vast weer heel veel horen en zo kan ik me een goed beeld vormen hoe we het moeten gaan aanpakken. Ik wil ook nadrukkelijk tijd met de stalmedewerkers doorbrengen, zij zijn immers dag in dag uit met de paarden en de stallen in de weer en kunnen mij vast vertellen waar verbeterpunten liggen. En er zijn vast ook nog een aantal stakeholders rondom de manege die ik graag wil leren kennen. Kortom, de komende tijd wil ik me een goed beeld vormen van de situatie en de kansen en bedreigingen die hier zijn. Ik heb er alle vertrouwen en vooral veel zin in.”