Home > Nieuws > Selectie TTC Beloften

Selectie TTC Beloften

op juli 29 | in Nieuws, TTC

In samenwerking met de KNHS organiseert het TTC Zuid-Holland wederom een selectie en kort trainingsprogramma voor aanstormend dressuurtalent door de TTC-coaches Bob Tenwolde en Barbara Koot. Om jonge veelbelovende dressuurruiters en -amazones  te scouten vindt er op 15 augustus een selectiedag plaats op de Rotterdamsche Manege. De geselecteerde talentjes volgen daarna twee dressuurtrainingen en een theoriemiddag. Het dressuurbeloften programma is bedoeld voor dressuurtalenten vanaf B+5 wp-niveau tussen 8 en 12 jaar.

“Nu we een aantal jaren bezig zijn met het TTC-dressuur leek het ons goed nog eerder om jonge veelbelovende ruiters te ontdekken en hen zo vroeg mogelijk al wat kennis en tips mee te geven,” zegt Barbara Koot, initiatiefneemster van het TTC Zuid-Holland. “We laten hen kennis maken met de weg naar de topsport en stimuleren hen om aan de wedstrijdsport deel te nemen. Maar zeker met hele jonge talenten staat natuurlijk voorop dat het wel leuk moet blijven. In 2014 waren maar liefst 4 van onze dressuurbeloften op de Hippiade, waarvan Sanne van der Pols reservekampioen werd en Nikita Cheung een mooie 3e plaats haalde. Het enthousiasme en de motivatie bij deze leeftijdsgroep is echt hartverwarmend en super motiverend voor ons trainers, we krijgen er echt een energie boost van!

Mobility Centre Volvo heeft dit TTC Beloftenprogramma mede mogelijk gemaakt. Bert van Es van Mobility Centre Volvo aan de Hoofdweg hoorde via een collega dealer uit Den Haag over dit talentenprogramma en was meteen enthousiast: “Ik vind het super leuk dat we iets voor jong talent kunnen doen en dan ook nog midden in onze eigen regio. Ons merk doet het goed bij paardensportliefhebbers, daarnaast heeft ons merk evenals de Rotterdamsche Manege een kleurrijke en lange historie. Een mooie match dus!”

Startlijst TTC beloften v4

Praktische informatie:

Bij aankomst op het terrein van de Rotterdamsche Manege kun je je auto met trailer parkeren op het parkeerterrein. Liefst zo dicht mogelijk naast elkaar zodat iedereen een plekje heeft. Je meldt je aan bij het secretariaat op de 1e verdieping van de GrandStand (trap op langs de tribune). Ca. 30 minuten na afloop kun je hier ook het protocol ophalen.

Kleding: (witte) rijbroek met aansluitende bovenkleding (wedstrijd tenue is niet nodig), natuurlijk draag je een cap en handschoenen.
Paard/pony: stel je paard/pony zo mooi mogelijk voor.
Inrijden: het is handig als je alvast wat instapt en je pony/paard een beetje los rijdt. Op “jouw” tijd ga je de ring in. De selectie wordt met vier ruiters/amazones tegelijk in de rijbaan gereden en beoordeeld door twee trainers.
Na afloop: kun je je protocol ophalen bij het secretariaat.
Aan het einde van de dag bellen we diegenen die mee kunnen doen aan het Beloftenplan. Zit je daar niet bij dan kun je op maandag 17 augustus op de website lezen wie het zijn geworden.

We wensen je veel plezier en succes en tot zaterdag!

 

 

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »