Tijdens de gezellige Clubcarrouselwedstrijden op 31 maart werd er niet alleen gereden voor de eer, maar ook gebakken voor het goede doel. De jaarlijkse taartenwedstrijd bracht de creatiefste en lekkerste baksels op tafel – van hartige quiches tot zoete kunstwerkjes – allemaal gebakken door leden van de Jockey Club.

Proeven en bepalen: het publiek kiest

Wat deze wedstrijd extra leuk maakt voor iedereen? De jury bestaat uit het publiek zelf! Bezoekers konden een punt taart (of meerdere!) kopen, proeven én vervolgens stemmen op hun favoriet. De opbrengst van de taartverkoop gaat naar een goed doel binnen de manege – bakken met een missie dus.

De winnaars van 2025

In de categorie zoet werd Hannah de Rooij overtuigend de publiekslieveling met haar  pistache cheesecake met witte chocolade ganache. Niet ver daarachter eindigde Iris van der Meer met haar frisse en luchtige Fresh Lemon Love. De gedeelde derde plaats ging naar Martine Broekhuijsen met haar Southern Comfort taart én Ingrid van Rossum met een feestelijke Champagnetaart met rum.

Bij de hartige taarten ging de winst naar Martine Broekhuijsen, dit keer met een rijke en romige Quattro Fromaggi quiche. De tweede plek werd gedeeld door Gwen Bentvelzen, die indruk maakte met een verrassende zoete Aardappeltaart met Geitenkaas, en Carla Vergeer, die het publiek wist te verleiden met haar Quiche met Brie, Bacon en Pecannoten.

Eeuwige roem op de taartschep

De winnende bakkers mogen niet alleen trots zijn op hun prestatie – hun namen worden bovendien gegraveerd op de zilveren taartschep, een ware wisseltrofee vol bakhistorie én eer.

Dank aan alle helden in de keuken en daarbuiten

Een groot applaus voor alle bakkers: Ellen, Nicoline, Ingrid Waaijer, Gwen, Iris, Mieke van Oers, Martine, Hannah, Natasja Jansen, Michel Engels, Estee de Goede, Ton Leemker, Ingrid, Elena Nijman, Annabelle Bouwman en Carla Vergeer – wat een heerlijke inzet!

En natuurlijk ook dank aan de taartenverkopers Gwen, Vivian, Martine, Ingrid en Carla, die ervoor zorgden dat alle puntjes terechtkwamen bij enthousiaste fijnproevers.

De smaak van verenigingsleven

De taartenwedstrijd is een prachtig voorbeeld van hoe sport, gezelligheid en betrokkenheid op de Rotterdamsche Manège hand in hand gaan. Taarten bakken voor het goede doel, samen genieten en herinneringen maken – dat smaakt naar meer!

De winnaars verklappen hun receptuur:

de Quattro Fromaggi Quiche

Fotografie: Paul de Graaff