Op 7 mei jl. vond de eerste springclinic plaats onder leiding van onze springinstructeur Jeroen Heijmans. Er hadden zich negen combinaties ingeschreven. De ochtend begon met een uur theorie aan de hand van een powerpoint presentatie (met dank aan Carla Vergeer). Het onderwerp was springdressuur, dus werden de deelnemers onderwezen in het scala van de dressuur. Dat is toch de basis die voor elkaar moet zijn voordat je aan springen kan beginnen! Ook werd een informatief filmpje getoond van de bondscoach die een verhelderende training geeft met cavaletti’s.

Daarna mochten we zelf aan de gang in kleine groepjes van drie personen, die elk een uur lang veel aandacht en instructies kregen van Jeroen. Het eerste half uur lag de nadruk op het goed losrijden van het paard. Pas daarna gingen we aan de slag met de cavaletti’s. Het was moeilijk maar heel leerzaam om bijvoorbeeld eerst vier en dan drie galopsprongen te maken tussen de balkjes. Als je zo je paard onder controle krijgt, kan je pas goed een hindernis aanrijden.

Alle deelnemers waren uitermate positief over de opzet, de inhoud, het geleerde en de onderlinge sfeer. Dat smaakt naar meer! Met dank aan Claire Bryant voor de leuke sfeer impressie.

Op zaterdag 16 september is de tweede clinic. Ook al heeft u de eerste gemist, dan kunt u zich hiervoor opgeven bij edwin.visser.rotterdam@gmail.com. De nadruk ligt dan op gymnastiek voor het paard.

 

Namens de springcommissie

Edwin Visser