Het carrousel jeugdteam Les Petites Femmes werd gisteren knap vijfde op de kampioenspony’s van manege Hillegersberg. Onder leiding van commandante Monique Dijkshoorn reden zij een keurige proef. “Ik ben megatrots op de meiden, ze hebben ontzettend goed gereden op pony’s waar ze twee keer op konden oefenen. Ook zijn wij Antoinette Diks en Franny Nowee onwijs dankbaar dat wij gebruik mochten maken van de pony’s”. De minikids van Hillegersberg onder leiding van commandante Franny Nowee waren gisteren onverslaanbaar in Woudenberg.

VCN Vice voorzitter Antoinette Diks benadrukte tijdens de prijsuitreiking de teamspirit wat carrouselrijden zo bijzonder maakt. “Twee teams konden vandaag door droes op stal niet starten op hun eigen pony’s.  Twee manegebedrijven boden pony’s aan, het is fijn dat manegebedrijven elkaar zo helpen.  Dat maakt deze teamsport zo mooi en zo hoort het naar mijn mening”.

Luna Brouwer, een van de ‘Petites Femmes’ maakte een mooi verslag van deze bijzondere dag:

“Toen de meiden van les Petites Femmes hoorden dat de carrouselwedstrijd voor het tweede jaar op rij niet door zou gaan was iedereen heel erg teleurgesteld. Weer een jaar voor niets getraind. Gelukkig konden we dankzij Monique en manege Hillegersberg toch starten op de wedstrijd. Niet op onze eigen pony’s maar op die van manege ‘Hilllegersberg. De motivatie was weer helemaal terug. Zondag 21 mei was het dan zover, we gingen naar het NK. We reden een nette proef maar er waren nog wel wat verbeterpuntjes. We eindigden op een mooie 5e plaats en daar mogen we heel tevreden mee zijn want het was pas de derde keer dat we op die pony’s reden.
Na afloop hebben we feest gevierd met manege Hillegersberg die eerste waren geworden. Het was een super leuk jaar en een hele bijzondere wedstrijd en ik hoop dat het volgend jaar weer net zo leuk wordt maar dan wel met onze eigen pony’s”

  

Het team van Les Petites Femmes bestond dit jaar uit:

Evelien van Oostrom op Top Drop

Rosa Koenen op Zazou

Eva Peterse op Nibbit

Dante Sterk op Suprice

Daantje Vermaat Bobje

Kiki Breedveld op Vestini

Eva Bolomey op Ferdinand

Sarah van Duivendijk op Mickey Mouse

Luna Brouwer op Matthijs

Laura Bannier op Pringle

Heleen van Schouwenburg op Elouise

Kelly Uitenbogaard op Cindy

Sarah Nussler op Uggs

Livia van Beilen op  Mobi

Annemarie van Wiechen op King Kong

Lieve van Remmen op Freek – Jan

En onze lieve reserve ruiter Neesje Schoenmakers!