Op zaterdag 12 november mochten wij 49 starts verwelkomen op het terrein van de Rotterdamsche manege voor de Eventing Derby.

Een Eventing derby is een 2-fasen parcours, fase 1 bestaat uit 6 reguliere springhindernissen, gevolgd door fase 2 met 15 vaste crosshindernissen.
De vrijdag voorafgaand aan de Eventing Derby hadden we rap het parcours opgebouwd o.l.v. Wim Grens (parcoursbouwer), Jos slottje T.A. van de KNHS en Alfons Veugeler (Jury).

We startten het programma met de B paarden (80 cm) gevolgd door de L-pony’s, daarna verlaagden we naar 70 cm voor de BB paarden, C/D en E pony’s.
De weersomstandigheden waren perfect en de combinaties hadden er echt zin in.
Kristien van der Graaf wist een 2e plaats te veroveren bij de BB paarden, een onverwachte mooie primeur!

Helaas heeft één deelnemer en tevens chef materiaal van de springcommissie enorme pech gehad met een val op het inspringterrein, Saskia Plate bleef heel positief en hoopvol over haar knie, maar het bleek bij nader onderzoek toch gebroken te zijn. Een heel spoedig herstel toegewenst Saskia!

Traditiegetrouw combineren we de Eventing Derby met een clinic, de vaste hindernissen staan er nu toch!
Ook dit keer vonden we Christa van Hogendoorn bereid de zondagochtend een clinic te geven voor 18 enthousiaste deelnemers. De helft van de deelnemers waren externe combinaties die ook deze dag genoten van het prachtige weer en deskundigheid van Christa.
Alle combinaties vonden deelname spannend, maar na enig verkennen sprongen alle paarden en pony’s het parcours keurig rond!

Op beide dagen waren omstanders en bezoekers zeer te spreken over de organisatie, kwaliteit van het parcours en locatie.
We kunnen terugkijken op twee geslaagde evenementen en dat smaakt naar meer!

Dank aan alle handjes die geholpen hebben, jullie hulp maakt dat wij mooie evenementen kunnen organiseren.

Namens de springcommissie,
Barbara Roepel, Carla Vergeer, Saskia Plate, Babette Vermaase.