Een van de Zuid-Hollandse TTC talenten 2013, Kim Noordijk, heeft op 17 augustus 2013 de Divoza cup voor 6-jarige pony’s gewonnen met haar Bolderman’s Brasil. Anouk Strikkers (zat vorig jaar in ons talentenplan) won bij de 4-jarige pony’s.

Voor jonge dressuurpony’s wordt jaarlijks het KNHS-Divoza kampioenschap georganiseerd, vergelijkbaar met de Pavo-cup voor jonge paarden. Het kampioenschap wordt georganiseerd in samenwerking met het New Forest, Welsh en NRPS stamboek en heeft als doel de aanleg als dressuurpony op jonge leeftijd te toetsen en de fokkerij van sportpony’s te stimuleren. Aan het kampioenschap en de voorafgaande selectiewedstrijden kunnen vier-, vijf- en zesjarige pony’s deelnemen die behoren tot de categorie C of D. Pony’s van alle stamboeken kunnen deelnemen aan de selectiewedstrijden.

In juni en juli worden landelijke selectiewedstrijden voor het KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurpony’s gehouden. Tijdens deze selectiewedstrijden worden de pony’s door een jurykorps beoordeeld op stap, draf en galop, de gedragenheid, souplesse, algemene indruk en exterieur. Tijdens een wedstrijd worden maximaal drie combinaties per leeftijdscategorie tegelijk in de baan toegelaten. Zij dienen op verzoek van de jury een aantal verrichtingen te laten zien. De beste twintig combinaties per leeftijdsrubriek worden aangewezen voor de finale om het kampioenschap.