De data voor de TTC  Zuid-Holland dressuurselecties zijn 20,21 en 22 mei 2016. De selectie van de springtalenten vindt plaats op 27 april.In verband met school begint het programma op 20 mei pas om 15.00 uur. De Rabotalenten selectie is op 13 juli a.s., tegelijk met de selectie voor het TTC Beloftenteam 2016.

Combinaties in de leeftijdscategorie enKNHS dressuurklasse worden per email uitgenodigd. De uitnodiging voor de kandidaten voor het TTC springen kandidaten gaan rond 1 april de deur uit en de uitnodiging voor het TTC dressuur rond 20 april. Alleen ruiters/amazones die lid zijn van een Zuid Hollandse rijvereniging kunnen meedoen.

Het programma van het TTC Zuid-Holland dressuur bestaat evenals vorig jaar uit 10 praktijktrainingen en 7 of 8 theorieavonden.
Met de theorieavonden beginnen we al in mei en de trainingen beginnen in juni. We hebben de trainingen gepland rondom de regio-  en Nederlandse kampioenschappen. Voor het TTC Zuid-Holland springen geldt een soortgelijk programma, echter de praktijktrainingen beginnen al in mei.
De trainingen vallen buiten de vakantie op zaterdag en in de vakantie op woensdag. Ook bieden we weer een uitgebreid mental coaching programma voor zowel de  dressuur- als springruiters, aangezien dat vorig jaar een groot succes was.

Het Beloftenteam dressur hoort dit jaar helemaal bij het TTC Zuid-Holland en krijgt een uitgebreider programma dan voorgaande jaren. Het Beloften programma bestaat uit 5 trainingen en een introductie en theorie avond. Een van de 5 trainingen wordt gegeven door trainer/ jurylid Jolanda Bevelander. De andere 4 trainingen worden gegeven door Bob Tenwolde en Barbara Koot. Alle Beloften trainingen vallen in juli en augustus en we hebben een extra training ingelast voor het geval een deelnemer op vakantie is en een training mist.

We gaan dit jaar voor nog meer Zuid-Hollandse kampioenen op de regiokampioenschappen, en (daarna) het liefst nog een paar Nederlands kampioenen!