Het Talenten Trainings Centre Zuid-Holland biedt Zuid-Hollandse dressuur- en springtalenten tijdens de selectiedagen in Rotterdam en Heerjansdam in mei wederom de gelegenheid zich te kwalificeren voor het TTC Zuid-Holland talentenprogramma 2018.

Selectie dressuurtalenten
Op 4 en 5 mei zijn de selectiedagen voor het TTC dressuurtalententeam op de Rotterdamsche Manège. Het TTC Dressuurprogramma richt zich op jonge talentvolle dressuurruiters en amazones tussen de 12 en 21 vanaf L2 + 5WP -niveau t/m ZZL en pony’s idem, categorie D/E 12-16 jaar. Barbara Koot neemt de training van de combinaties met pony’s en paarden op zich. Ze wordt daarin bijgestaan door Bob Tenwolde en Mathie Boomaars.

Selectie springtalenten
Op 1 mei vindt de selectie voor het TTC springtalententeam plaats op de Rotterdamsche Manège. Het TTC Springprogramma richt zich op jonge, talentvolle springruiters en amazones tussen de 12 en 21 jaar vanaf B + 5WP -niveau.
Edwin Hoogenraat (bondscoach pony’s) en Richard Kapteyn, twee top-ruiters en trainers met zeer veel ervaring in het begeleiden van jeugdige combinaties, verzorgen de springtrainingen.

Selectie Beloftenprogramma
Op 12 mei is de selectiedag voor de Dressuurbeloften bij De Develruiters in Heerjansdam. Het doel van het TTC Beloftenprogramma is om jonge veelbelovende ruiters nog eerder te ontdekken en in een kort programma met praktijk en theorie trainingen gerichte kennis mee te geven. Voor ruiters/amazones van 8-12 jaar, vanaf niveau B + 5WP.
Barbara Koot, Jolanda Bevelander (jurylid) en Barbara Vervoort (sportpsycholoog) verzorgen de Beloftentrainingen.

“We hebben er weer zin in,” zegt Barbara Koot, initiatiefneemster van het programma. “Elk jaar mogen wij nieuwe talentvolle combinaties scouten en op weg helpen hun droom naar een succesvolle carrière in de topsport te verwezenlijken. En als we dan zien dat op dit moment Daphne van Peperstraten, een TTC-Zuid-Holland uit het eerste jaar van ons TTC aan de leiding gaat in de FEI World Rankings, doen we het niet voor niets!”

Afmeldingen en/of vragen graag per email naar: ttc@jockeyclub.nl