In verband met de door het kabinet afgekondigde maatregelen ten aanzien van het coronavirus gaat dit jaar de selectie en het trainingsprogramma voor spring- en dressuurtalenten van het TTC Zuid-Holland niet door. De selectie vindt elk jaar plaats in april – mei, waarna de geselecteerde talenten gedurende 5-6 maanden een intensief trainingsprogramma volgen.

“Heel spijtig maar het is gezien de omstandigheden niet anders,” aldus Jan de Vries die samen met Barbara Koot en Ineke Eekhof al sinds 2012 het TTC Zuid-Holland talentenprogramma organiseert. “Aan talent ontbreekt het niet in de regio Zuid-Holland. We hopen iedereen keihard doortraint zodat we volgend jaar met een supertalententeam aan de slag kunnen. Wij benutten de lange pauze om een mooi programma voor 2021 te ontwikkelen.”

Sinds 2012 is de Rotterdamsche Manège een door KNHS erkend Talenten Trainings Centrum en het enige TTC voor dressuur én springtalenten.

In de afgelopen jaren zijn vele successen behaald door TTC Zuid-Holland talenten, nationaal en internationaal. Inmiddels zijn er 5 Zuid-Hollandse TTC’ers naar EK’s uitgezonden en waar zij verschillende medailles behaalden waaronder zelfs GOUD.