(Rotterdam, 32-40 uur/week)

 

Jij bent een natuurlijke, laagdrempelige en ervaren people manager, met een passie voor paarden en de organisatie daaromheen. Je loopt warm voor het opnemen van de dagelijkse operatie van onze vijf sterrenmanege in het hart van Rotterdam. Met een rol naar de interne organisatie én als toegankelijk aanspreekpunt voor de leden van onze 186 jaar oude Vereniging en haar leveranciers.

 

Functieomschrijving Bedrijfsleider

Binnen de functie van Bedrijfsleider ben je de spil van de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van beleid zoals opgesteld door het bestuur en geeft dagelijks leiding aan diverse teams: Instructeurs, Stalpersoneel en Administratie, totaal 11 medewerkers. Je waarborgt de veiligheid, klanttevredenheid en het respect voor normen, waarden en tradities binnen onze vereniging en rapporteert rechtstreeks aan de voorzitter.

 

Taken en verantwoordelijkheden

 • Uitvoering van beleid en het aansturen van personeel.
 • Dagelijkse afstemming en feedback over functioneren van het personeel.
 • Organisatie van events in samenwerking met commissies en bestuur.
 • Zorg dragen voor het terrein, gebouwen en samenwerking met de Bouwcommissaris.
 • Financiële rapportage en beheer, inclusief budgetbeheer en inkoop.
 • Aanspreekpunt zijn voor de leden en het waarborgen van de gedragsregels.

 

Werken bij de Rotterdamsche Manège is uniek

De Rotterdamsche Manège is niet zomaar een manege. Wij zijn een vereniging, de Jockey Club, bestuurd door haar ruim 500 leden, gevestigd op een unieke locatie in het Kralingse bos. Ons gebouw is een rijksmonument, waarvan de ornamenten op diverse plekken zichtbaar zijn. We hebben plek voor 92 paarden en pony’s. Hiervan beschikt onze vereniging zelf over 30 manegepaarden en -pony’s die dagelijks ingezet worden voor bijvoorbeeld dressuur-, spring, carrousel- en menlessen. Daarnaast beschikken wij over voldoende faciliteiten waarmee de paarden het hele jaar door op niveau verzorgd en voorzien kunnen worden. Elk jaar wordt op onze locatie het prestigieuze CHIO Rotterdam gehouden en organiseren we diverse competities op alle niveaus.

Bij ons staat, naast de paarden, de mens centraal. De vereniging is georganiseerd in clubverbanden. Iedere weekdag heeft een club met een eigen identiteit en doel. Onze sociëteit zorgt hierin voor de verbinding en de interne mens. Kort gezegd kan onze verenging het beste omschreven worden als een unieke combinatie van ‘veeleisend en op stand’ en ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’.

Wij bieden

 • Een competitief salaris.
 • Flexibele werktijden, voornamelijk tijdens kantooruren, maar wel met veel gewenste zichtbaarheid op de manege.
 • Uitdagend en inhoudelijk interessant werk in een prachtige omgeving.
 • De kans om van je passie je beroep te maken.

Jij bent

Je bent slim, handig en creatief in zowel jouw communicatie als bij het vinden van een elegante en efficiënte oplossing. Je bent duidelijk, standvastig en toegankelijk. Met jouw organisatiesensitiviteit zie je alles, laat je je niet snel verrassen en los je zaken soepel op. Jij bent iemand die zich hierin herkent en tegelijkertijd een echt mensenmens is.

Daarnaast ben je:

 • Een HBO-opgeleide professional in management, bedrijfskunde, hotelschool of vergelijkbare richting.
 • Iemand met aantoonbare ervaring als people manager, energiek en met een prettig, natuurlijk overwicht.
 • Affiniteit met paarden en de verzorging ervan.

 

Informatie en solliciteren

Zet jouw passie en vaardigheden in voor een carrière bij de Rotterdamsche Manège en solliciteer bij ons. Stuur je CV en motivatiebrief naar Liesbeth van den Steenhoven, lid van de manege en HR specialist van beroep, via secretaris@jockeyclub.nl. Wij kijken uit naar onze kennismaking.