Studentenvereniging Marcroix heeft dit jaar de eer om het VNSK te organiseren op 27 en 28 augustus op de Rotterdamsche Manège. Het hele jaar door reizen de studenten het land door om zo goed mogelijk te presenteren op de studentenwedstrijden. De beste 3 ruiters van iedere klasse zijn geselecteerd om te rijden op dit kampioenschap. Studentenwedstrijden zijn anders dan normale wedstrijden. Op een studentenwedstrijd rijden 3 studenten een proef op het hetzelfde paard. De ruiter die op dat paard de beste proef weet neer te zetten, wint. De ruiters worden dus puur beoordeeld op hun rijvaardigheid en niet op de kwaliteiten van het paard.

3 amazones van Marcroix zullen aan start komen tijdens dit kampioenschap. Anne Ames in de Ba, Demy van Gilst in de La en Suzanne Koene in de M. Hierbij zullen ze een proef rijden op eigen niveau en een proef van een niveau hoger.

Op zaterdag begint dit spektakel en zullen de studenten arriveren rond 17.00 uur waar we zullen genieten van een diner verzorgd door Ron Koebrugge. De studenten zullen slapen in tenten in de grote paddock.
Op zondag 28 augustus zal de dressuur om 10.00 uur beginnen en het springen begint rond 16.00 uur. Kom allemaal kijken om de ruiters aan te moedigen en laten we er met z’n allen een prachtig evenement van maken.

De VNSK-commissie wil alvast de manege en de paardeneigenaren bedanken voor het beschikbaar stellen van de locatie en de paarden!