We zijn weer helemaal op stoom in 2022 met de onderlinge BMC wedstrijden! De 2e onderlinge BMC wedstrijd vond traditioneel plaats op Hemelvaartsdag. We werden verwend met een heerlijk zonnetje, gecombineerd met een straf windje. De wedstrijd werd buiten op het grote veld verreden.

Onder het kritisch oog van de jury Fleur Körner, lieten de deelnemers hun prestaties zien.

Het deelnemersveld was groot: 12 deelnemers, waarvan 6 manegeruiters en 6 pensionpaardruiters.

Bij de manegeruiters zegevierde Vera Veldkamp 2 keer met Lilly Longlegs in een mooie B proef met resp 204 en 190 punten. Bij de eerste proef was Martine Stokman met Nibbit tweede met 187 punten en Barbara Willemse derde met Atiesto met 186 punten. Bij de tweede proef draaiden Martine en Barbara plaats 2 en 3 om: Martine werd derde met 185 punten en Barbara tweede met 189 punten.

Bij de pensionpaardeigenaren mocht bij de eerste proef Monique Dijkshoorn met Dina de oranje rozet in ontvangst nemen (L2, 192.5 punten). Babette Vermaase met Limoncello (L1) en Wendy van Reedt Dortland met Bobby Chin (L2) eindigden ex aequo met 190 punten. Bij de tweede proef behaalde Esther Hol met Royal Sugar (M1) 190.5 punten en daarmee de witte rozet. De eerste plaats werd bezet door Babette Vermaase met Limoncello (L1 195 punten) en de tweede plaats door Monique Dijkshoorn met Dina (L2 194 punten).

We kijken terug op een geslaagde dag. Er werd gezellig nageborreld.

Zondag 4 september vindt de 3e BMC wedstrijd plaats.