Het was weer een spannende wedstrijd: zondag 4 september troffen 8 ruiters elkaar in de ring tijdens de derde onderlinge BMC wedstrijd van 2022. Het was stralend zomerweer en de wedstrijdjasjes mochten uit. Nathalie van Halewijn uit Krimpen aan de Lek jureerde. Van extra water voorzien (het was erg heet in de jury auto) kende zij de punten toe aan de diverse combinaties.

Bij de manegeruiters deelden Martine Stokman (Nibit) en Joost Schot (Caya) bij de eerste proef de eerste plaats met 188 punten. Gerdien Cornelis was derde met Bugatti met 187.5 punten.

Martine Stokman behaalde bij de tweede proef de eerste plaats met 189 punten met Nibit, Vera Veltkamp met Lilly de tweede plaats met 188 punten en Joost Schot de derde plaats met Caya met 186.5 punten.

Bij de pensionpaardruiters won Liesbeth van den Steenhoven met Ciejay de eerste proef met 199 punten, Ida Verver met Annabel was tweede met 187.5 punten en Ilva van Riemsdijk derde met Hind en 185.5 punten. De tweede proef zag wederom Liesbeth met Ciejay op plaats 1 met 196.5 punten, Ilva met Hind op plaats 2 met 187.5 punten en Ida met Annabel op plaats 3 met 185.5 punten.

Noteer allen in je agenda: zondag 6 november is de vierde en laatste BMC onderlinge wedstrijd en dan zullen ook de winnaars van het fraaie BMC sjabrak bekend gemaakt worden.