Daar gingen we weer…..

 

Het is weer lente dus is het weer tijd voor de carrouselwedstrijden!

Omdat Les Petites Femmes vorig jaar MEGA pech heeft gehad mogen de kids dit jaar niet 1x maar 2x op wedstrijd. En afgelopen weekend was het zover.

Les Petit mocht starten op he clubkampioenschap van Blijf Gericht. Zo werd er zaterdag druk gewassen en gevlochten en werd alles weer helemaal spik en span schoongemaakt om zondag zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Gelukkig hoefde de wekker niet al te vroeg en was er zelfs zondagochtend nog tijd om de laatste pony’s extra mooi te vlechten. Om 10 uur kwam de veewagen van paardenvervoer.nl die ons altijd veilig en goed naar al onze wedstrijden brengt. Gelukkig waren alles pony’s super braaf en liepen ze zo de veewagen op. Curely onze reserve pony dit jaar als laatste en die was weer zo blij dat ze mee mocht dat ze de veewagen in rende.

Om 11.30 uur kwamen we met de veewagen en alle auto’s aan bij Any Dale Hipique in Muiderberg We waren ruim op tijd en konden in alle rust poetsen, zadelen en ons omkleden.

 

In de opstapring waren sommige ponys al lekker wakker en hadden er erg zin in. Na een klein drafje werden ze gelukkig steeds braver. Behalve Magnum. Die vond alles toch wel mega spannend en besloot dat het nodig was om wat rond te blijven springen.
Dat zorgden voor wat spanning bij zijn ruiter en bij de groep dus besloten we om onze reserve pony in te zetten in plaats van Magnum. Curley stond geduldig te wachten aan de zijlijn en vond haar invalbeurt helemaal te gek. Vol energie draafde ze braaf mee en gelijk kwam de rust weer terug in de groep. Onze reserve ruiter reedt nog wel tijdens het losrijden mee op Magnum maar tijdens de manoeuvre mocht hij bij de zijlijn lekker toekijken. Nog even sprong Iris opzij waardoor haar ruiter toch nog even verrast werd en met haar gat in het zand zat maar gelukkig was er niks ernstig en kon ze snel opstappen en verder rijden.

 

Zo hadden we alle stress wel gehad tijdens het losrijden. Met een kleine bibber in de benen betraden we de hoofdring maar toen de muziek aanging en Norbert ons voorgesteld had leken zowel alle ruiters als alle pony’s helemaal top geconcentreerd te zijn.
Onze reis met onze shining silver stars door het heelal kon beginnen. Langs Sirius, Orion en Hercules en van de Grote Beer naar de Kleine Beer eindigde onze manoeuvre met de Zon. Alles ging goed, geen fouten en het vertrouwen nam steeds meer toe na elk onderdeel. Kortom we hebben zalig gereden en iedereen is blijven zitten

 

Trost met onze 4de plaats en score van 64,63% hebben wij onze eerste winstpunt binnen. Tijdens de wedstrijden van Blijf Gericht kan je winstpunten rijden en zo steeds verder komen.
Ook wonnen wij de originaliteitsprijs dus alle aandacht voor onze outfit en al he poetsen, wassen en vlechten is niet voor niks geweest.

 

Moe en voldaan waren zowel de pony’s als alle ruiters rond 18.00 uur weer veilig en wel thuis en konden wij terug kijken om een super leuk, gezellig en zeer geslaagd eerste carrousel weekend.

 

Zijn jullie nieuwsgierig hoe het er allemaal aan toe gaat op een carrouselwedsrijd en vinden jullie het leuk om een keer te komen kijken…..
– 26 mei start ons juniorenteam om 13.33 uur op Manege Middenhof in Maassluis
– 2 juni start Les Petit om 13.00 uur op Manege Zilvia’s Hoeven in HJouten

– 9 juni start ons seniorenteam om 09.46 bij Horsecentrum Pirouette in Bergschenhoek

 

We kunnen alle aanmoedigingen goed gebruiken tot dan!!!