65 jaar geleden zei Job Dura tegen Ad Klebe, de directeur van de Rotterdamsche Manege: “”Klebe, zullen we een internationaal concours beginnen?” Nu staat van 19 t/m 23 juni het 65ste CHIO Rotterdam voor de deur. Het CHIO is daarmee het oudste international topsportevenement van Rotterdam en een van de oudste international hippische topevenementen ter wereld.

Er is weer een afwisselend programma met een topdeelnemers veld inclusief de Olympisch kampioenen springen én dressuur. Naast de bekende rubrieken voor top, aangepaste en regionale sport dit jaar een polodemonstratie op donderdagavond, de Six Bars rubriek op vrijdagavond en de tuigpaarden op zondagmiddag. Bekijk het programma
Veel Jockey Club leden zijn voor of achter de schermen actief als vrijwilliger. En menigeen is vast ook in het Stroo-dorp te vinden.

Ook voor de jeugd is het CHIO weer de moeite waard…
CHIO – kindermiddag
Op woensdag 19 juni a.s. is er vanaf 16.00 uur een kinderprogramma op het grote veld. Veel kinderen van onze manege werken mee aan ‘het geheim van de blonde pony’, zowel te voet als te pony. Kom je ook kijken?

CHIO-scholenprogramma
Op donderdag en vrijdag komen er ca. 1200 schoolkinderen van de groepen 5 van 40 Rotterdamse basisscholen kennis maken met de paardensport. Hun bezoek begint in de binnenmanege met een programma dat wordt uitgevoerd door onze jeugd. Er is een pas-de-deux (prix caprilli) door Willemijn de Mooy en Noortje van Gulik, aangespannen rijden door Jolanda Aubroeck en Cynthia van de Torre (met de ondeugende Shetlanders van Jolanda) en carrouselrijden door Les Petites Femmes.

Indofin Kinderdorp
Het kinderdorp heeft dit jaar als thema Cowboys & Indianen.” Kinderen kunnen terecht in de tipi (indianen) tenten rond de totempaal en in de saloon waar ze de sheriff, cowboys of het indianen opperhoofd tegen het lijf lopen. De kinderen kunnen, geschminkt als cowboy of indiaan deelnemen aan spelletjes zoals lasso gooien, hoefijzer werpen en op speurtocht met de indianen. In de demonstratie ring zijn regelmatig optredens.