Home > Nieuws > Wedstrijdverslag 14 oktober

Wedstrijdverslag 14 oktober

op oktober 15 | in Nieuws

Ook al deed het weer aanvoelen als een zomerse dag, vond op 14 oktober de eerste indoor KNHS-dressuurwedstrijd van het seizoen plaats. In de ochtend verreden de ruiters onder het toeziend oog van mevr. Jansen de Z- en de M-proeven. De dag begon met de gecombineerde klasse Z1/Z2. Helaas vielen onze Jockey club leden in deze klasse niet in de prijzen.  In de klasse M2 eindigde Monique Jansen met haar Vijanta tweemaal op een tweede plaats. In de klasse M1 vielen ook Jockey Club leden in de prijzen. Luna Brouwer wist twee sterke proeven neer te zetten met Easy Top en werd daarmee met 4 winstpunten en twee oranje rozetten beloond. Ze mag daarmee door naar de klasse M2. Evelien van Oostrom maakte haar debuut in de klasse M1. Ze wist met Bernice twee nette proeven te rijden en kreeg daarvoor 2 ruime winstpunten en ontving tweemaal een rode rozet.

Een algemene opmerking die wij vanuit jury mevr. Jansen kregen, was dat bij veel paarden het zadel te ver naar voren lag. Als het paard dan wil verruimen en het vermogen zou hebben om te verruimen wordt het tegengehouden door het zadel dat op de schouders klemt. Zadel naar achteren leggen (juiste plek is singel 1 handbreedte achter de schouders) kan daarbij helpen. Een handige tip om mee te nemen in de voorbereidingen naar de komende wedstrijden!

’s Middags waren de L en B ruiters aan de beurt. Deze klassen werden gejureerd door mevr. Both.  In de klasse L2 reed Nienke Niemeijer met Anthos weer twee keurige proeven. Ze wist daarmee tweemaal een eerste plaats te behalen en drie winstpunten in de wacht te slepen. Kirsten Oort ontving twee keer een oranje rozet en een winstpunt in de klasse L2-D-pony’s. In de klasse L1 reed Myron Meijerink mee met Zarino en reed twee nette proeven wat beloond met een rode rozet en een winstpunt. Ook Frederieke Breedveld ontving een winstpunt voor haar proeven met Celina. In de klasse B ging Saskia Plate naar huis met twee winstpunten en twee oranje rozetten.

Hartelijk dank ook weer aan alle vrijwilligers die geholpen hebben om deze dag weer succesvol te laten verlopen!

De volgende indoorwedstrijd vindt plaats op 11 november. Tot dan. 

De totale uitslag vind u via onderstaande link. 

http://www.startlijsten.nl/storage/lijsten/3120_Uitslagen_definitief_1539541244.htm

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »