Als je werkt als een paard, dan kun je veel bereiken. En als je werkt mét een paard, dan heb je gegarandeerd een fijne en leerzame dag. Vanuit die gedachte organiseerde de Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam gisteren een bijzondere dag voor kinderen met kanker. Dit project in het kader van Werken als een Paard Vakantieschool is mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en ADP Nederland. Zo’n 16 kinderen tussen 6 en 12 jaar volgen deze dag een leuke, ontspannen en leerzaam programma. Ze hebben gekeken naar een theatervoorstelling, bij de Rotterdamsche Manège paarden gepoetst, een taart gemaakt voor de paarden en – als ze dat wilden – natuurlijk ook paardrijden.  

Rondje Rotterdam

Hun ouders kregen op deze dag een uitje in Rotterdam aangeboden. “Als je kind kanker heeft (gehad), dan kan het niet anders dan dat dit een enorme impact heeft op het gezin. Ontspanning voor kind én ouders is dan enorm belangrijk. Het is heel fijn om op deze manier iedereen een mooie en bijzondere dag te kunnen bezorgen. Daarom werkt ADP graag mee aan dit initiatief In het kader van de samenwerking met VOKK” aldus Martijn Brand, Algemeen Directeur ADP Nederland.

Groter vervolg in de toekomst?!

Er was plaats voor ongeveer 16 kinderen met kanker of kinderen die gedurende de afgelopen 5 jaar voor kanker behandeld zijn, maar ook hun broertjes en zusjes zijn van harte welkom. Vanzelfsprekend is het programma in overleg samengesteld en was er deskundige begeleiding aanwezig. De inschrijving zat snel vol. Als deze dag succesvol is, krijgt het programma tijdens de zomervakantie van 2018 mogelijk een groter vervolg en krijgen meer kinderen de kans om deel te nemen aan het programma.

Samenwerkende organisaties

Werken als een Paard is een initiatief van Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam. Deze stichting initieert verschillende activiteiten voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het programma voor kinderen met kanker is samen met Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) en ADP Nederland samengesteld. De organisatie van dit project is in handen van de Hippische Alliantie Rotterdam (een alliantie tussen de Rotterdamsche Manège, het CHIO Rotterdam en Rijvereniging de Hazelaar) in nauwe samenwerking met Horses&Co