Afgelopen zondag, 26 maart, vonden voor het eerst sinds corona de Clubwedstrijden weer plaats op onze manege. Deze jaarlijkse onderlinge carrouselwedstrijd was een daverend succes! Met veel enthousiasme en een gezonde competitiedrang hadden de deelnemende clubs zich voorbereid op deze spannende dag. Marcroix, de laatste winnaar van de felbegeerde wisselbeker, heeft uren besteed aan het invlechten der manegepaarden. Om door een ringetje te halen; zo goed zagen onze viervoeters eruit. Klokslag 12 uur vond de loting van de starttijden plaats; Marcroix als vorige winnaar natuurlijk als eerste en de Donderdagochtend DamesClub verscheen als laatste ten tonele. Vele leden hadden familie en vrienden uitgenodigd om van deze dag te genieten. De hele middag was het gezellig druk op de tribune als ook in de Sociëteit. Het Team Koebrugge heeft er alles aan gedaan om alle aanwezigen gastvrij van een natje en een droogje te voorzien, de middag én het afsluitende Captain’s Dinner waren uitstekend verzorgd!

Dank zij een tip van onze instructie Monique Dijkshoorn vonden wij Lisette Verhaar, onze inval-instructrice, en haar twee compagnons Fenna en Lariza bereid deze middag professioneel te jureren. En dat was geen gemakkelijke taak; alle clubs hadden hun uiterste best gedaan om de manoeuvres zo goed mogelijk onder de knie te krijgen als ook om het zelfgekozen thema op zo creatief mogelijke wijze uit te werken. Zowel de Dames als de Heren kozen voor een zeer Nederlands thema: bij de Vrijdagavondrijclub was vrijheid het motto (de Heren voelden zich zo vrij dat zij soms hun eigen route kozen😉} en bij de Dames Hollands glorie. Bij de DinsdagAvondClub zat alles wel snor. Ook bij de AntiChambre speelde de snor een grote rol. De DO-club waande zich in La Douce France en de Maandagavondclub koos zeer toepasselijk voor een ‘Blue Monday’. Voor de ZaterdagOchtendClub, is 2023 een feestelijk jaar: deze club bestaat 20 jaar, een mooier thema kun je niet bedenken. De Woensdag Avond Club, deed de jaren twintig van de vorige eeuw zowel in uitdossing als in de muziek herleven met veel oog voor detail; nonchalant genietend van een sigaartje of een sigaret verliet de club de rijbaan. Een welverdiende Prix d’Élégance werd hen toebedeeld.

Over de carrouselwedstrijd zelf; eerst van al een pluim voor onze paarden en pony’s, wat hebben zij hard gewerkt! Al die weken van voorbereiding en op de dag zelf een topprestatie om de deelnemende clubs zo goed mogelijk door alle manoeuvres heen te loodsen. Zij hebben alle een heleboel extra wortels verdiend! Ook een pluim aan Norbert van Oosterhout en Monique Dijkshoorn; de middag verliep op rolletjes. Elke club reed dezelfde manoeuvre met uitzondering van twee figuren die zij naar eigen inzicht mochten toevoegen. Dit bracht verrassende momenten in de diverse protocollen. Het publiek werd getrakteerd op een spannende middag waarbij elke club de hippische rijkunsten der ruiters en amazones zo goed mogelijk ten toon spreidde. Na ampel beraad binnen de jury werd de derde prijs toegekend aan de DO-club, de tweede prijs, met een half puntje verschil met de nummer één, aan de Woensdag Avond Club. De club die volgend jaar de paarden mag invlechten reed een uitstekende proef en won de prachtige nieuwe wisselbeker, de jarige ZaterdagOchtendClub eindigde op een absoluut verdiende eerste plaats. Gefeliciteerd!

📸 credits Eva Kresler & Ben Schellekens