Eventing Derby

Home > Overig nieuws > Eventing Derby & Crosstraining 3 & 4 april

Eventing Derby & Crosstraining 3 & 4 april

op maart 3 | in Overig nieuws

DIT EVENEMENT IS AFGELAST IVM CORONAVIRUSUITBRAAK

Op zaterdag 4 april 2020 organiseert de Springcommissie de Jockey Club een Eventing Derby op het terrein van de Rotterdamsche Manège. Op de vrijdag is er een Oefen Derby / Cross training o.l.v. Christa Hoogendoorn. De Eventing Derby Kralingen wordt verreden in de prachtige grote CHIO-piste in het Kralingse Bos. Ervaren parcoursbouwer Wim Grens gaat een mooi en veilig parcours bouwen.  Iedereen is welkom om de combinaties aan te moedigen en te kijken naar spectaculaire parcoursen. De entree is gratis!

WAT IS EEN EVENTING DERBY?

Een Eventing derby is een tweefasen parcours op een afgesloten terrein, bestaand uit circa 6-8 springhindernissen (inclusief 1 dubbelsprong) gevolgd door de tweede fase die bestaat uit 10 tot 15 crosshindernissen (afhankelijk van klasse).
Deelnemers kunnen op vrijdag 3 april deze verschillende crosshindernissen oefenen tijdens de oefenderby/crosstraining van Christa Hoogendoorn.

De rit tijdens de Eventing Derby wordt beoordeeld door een ervaren cross stijljury. Deze oefenwedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de KNHS

PROGRAMMA

vrijdag 3 april:   Crosstraining voor alle klassen door Christa Hoogendoorn

zaterdag 4 april: Eventing Derby 40, 60 en 80 cm voor pony’s en paarden

Er mag voor beide dagen ingeschreven worden. Het parcours kan dus vooraf geoefend worden tijdens de crosstraining.

Wat moet je weten over de Crosstraining:

Je rijdt in een klein groepje olv Christa Hogendoorn. Je oefent de hindernissen en krijgt daarbij begeleiding, zodat je de juiste route kiest, het goede tempo aanhoudt en je houding en zit voor, op en na de hindernis.

De crosstraining / oefenderby is voor open voor zowel pony’s (C/DE: B – L – M) als paarden (BB – B – L). De training is bedoeld om veel te leren, maar zeker ook om veel plezier te hebben. Alle ruiters en amazones komen met een big smile de baan uit! Daarom moet je op het inschrijfformulier ook je niveau aangeven, zodat je kunt rijden in een groepje dat past.

Met de juiste uitleg leer je hoe je over verschillende soorten hindernissen rijdt. Hoe kies je de juiste aanrijlijn naar een mooi aangeklede hindernis of hoe moet het tempo van het paard zijn naar een hele smalle hindernis en hoe moet je houding en zit zijn op een hindernis. .

Daarnaast is het handig te weten welke volgorde je moet aanhouden, want er staan heel veel hindernissen (20) kriskras door de baan. Ook de tijd is belangrijk, je mag níet te snel zijn, strafpunten, maar ver buiten de tijd geeft geen hoge klassering.

De laagste groep BB combinaties mogen samen op hun pony of paard de ‘Baan verkennen’. Want door het hele parcours met hindernissen gaan is al spannend genoeg.

INSCHRIJFGELD en INSCHRIJVEN

Crosstraining vrijdag = € 25,-

Eventing Derby zaterdag = € 25,-

Alle inschrijvingen per e-mail door het ingevulde inschrijfformulier te sturen aan: springen.jockeyclub@gmail.com

Goed om te weten:

  • Deze Eventing Derby is anders dan een reguliere cross op een buitenterrein, daarom tellen deze wedstrijden NIET mee voor winstpunten. Eventing Derby’s worden gezien als oefenwedstrijden. Er wordt geen dressuur verreden.
  • De crosshindernissen kunnen op zandpistes niet zoals normaal in de bodem verankerd worden. De hindernissen worden wel veilig gebouwd maar er wordt met een iets lagere snelheid gereden dan tijdens een normale cross.
  • Deelname geheel voor eigen risico. 
  • Het is verplicht op een goedgekeurde BETA level 3 bodyprotector te dragen.
  • Tijdens de wedstrijd is het verplicht om een startnummer te dragen, deze is evt. af te halen bij het secretariaat (€ 5,- borg).
  • Goede beenbescherming voor de pony’s en paarden wordt geadviseerd, maar is niet verplicht.
  • Bij afmelden na 25-03-2020 blijft het inschrijfgeld verschuldigd!
  • Inschrijving is definitief als je een bevestigingsmail hebt ontvangen!
Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »