Op 14 oktober a.s. wordt tijdens de ALV de nieuwe voorzitter gekozen. Het bestuur draagt Jan de Vries voor als kandidaat.

Sinds vier jaar is Jan de Vries lid van onze vereniging, maar velen van ons kennen hem al veel langer. Hij is namelijk regelmatig als springjurylid betrokken bij Outdoor Kralingen, was en is nauw betrokken bij ons Talenten Trainings Centrum en is enthousiast lid van de Club van 25, (oud)topsporters die in onze Sociëteit hun thuishonk hebben. Jammergenoeg maakte Corona dat veel leden nog niet in de gelegenheid zijn geweest om kennis met Jan de Vries te maken. Daarom in dit artikel meer over deze bestuurder die zich met hart en ziel voor de paardensport inzet.

Jan zelf over zijn voordracht

“Het besturen zit wel in mijn bloed en heb dat de afgelopen tijd wel gemist. De Jockey Club is een fijne actieve vereniging met vele enthousiaste vrijwilligers wat zeker heeft meegespeeld in mijn besluit mij verkiesbaar te stellen nadat mij het verzoek werd gedaan. Als ik op de komende ALV daadwerkelijk in functie ben gekozen hoop ik dat men mij de tijd gunt om alle in en outs eigen te maken en hoop op een prettige samenwerking.”

Wat moet u weten over Jan de Vries

Jan heeft zijn werkzame leven in de logistieke sector doorgebracht en kreeg de gelegenheid om vervroegd met pensioen te gaan. Niet om (in Driebruggen) achter de geraniums te gaan zitten maar om zich volledig op zijn passie te storten; de paardensport. Jan heeft al een indrukwekkende hippische carrière achter de rug. Hij was zelf springruiter heeft ervaring als bestuurder bij de ruitersportvereniging in Bodegraven, bij de NBVR en na de fusie bij de KNHS in Zuid-Holland. Van 2008 tot en met 2017 was Jan de Vries voorzitter van de KNHS Regio Zuid-Holland en heeft in al die jaren een verbindende rol gespeeld tussen sportaanbieders, zoals maneges en verenigingen, sporters en besturen. Onder zijn voorzitterschap zijn diverse initiatieven tot stand gekomen voor de ontwikkeling van de sport en bevorderen van talent. O.a. dus het TTC Zuid-Holland dat aan onze manege is verbonden, maar ook het jongeren platform Jong KNHS. Jan heeft een enorm netwerk binnen de paardenwereld, kan heel goed luisteren en houdt graag overzicht. Oh ja, Jan houdt van gezelligheid en een glaasje witte wijn, zeker ook een van de redenen waarom hij zich bij onze vereniging heeft aangesloten.