Home > Overig nieuws > Koninklijke Onderscheiding

Koninklijke Onderscheiding

op april 26 | in Nieuws, Overig nieuws

Het is met groot genoegen dat wij u mogen melden dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd ons lid van verdienste, mevrouw J.P. Houtman-Husen, te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Vanmorgen heeft zij op het stadhuis het bijbehorende lintje opgespeld gekregen door de burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb.

Deze eer komt haar toe vanwege haar jarenlange verdienste voor de Rotterdamsche Manège, voor de positie van de vrouw in Nederland en daarbuiten en voor de minderbedeelden in Rotterdam. Behalve dat zij 10 jaar secretaris van onze vereniging is geweest, was zij jarenlang lid van de wedstrijdcommissie en voorzitter van diverse andere commissies. Ook heeft zij van 1995 tot 2010 bestuursfuncties bekleed bij de Nederlandse Vereniging voor Vrouwenbelangen, Vrouwen Arbeid en Gelijk Staatsburgerschap. Daarnaast is zij bestuurslid geweest en nog steeds actief lid van Quota Rotterdam, een service club die zich inzet voor moeders en kinderen in Rotterdam die het niet zo breed hebben.

Met haar niet aflatende, belangeloze inzet heeft zij een niet te onderschatten bijdrage geleverd aan de maatschappij en onze vereniging. Het bestuur feliciteert haar van harte met deze welverdiende onderscheiding.

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »