De zomer van 2020 is een bijzondere zomer. Omdat de pony’s tijdens de lockdown al vakantie hebben gehad en veel jeugdleden in Nederland vakantie vieren hebben onze instructeurs samen met de jeugdcommissie drie ponykampen op de manege georganiseerd vol leuke activiteiten. In deze live blog houden we je op de hoogte!

Dag 3 (26 augustus 2020) – De laatste dag van dit ponykamp en ook al weer bijna de laatste dag van deze bijzondere zomervakantie. Een van de hoogtepunten is altijd het versieren van de pony’s. Elles jureerde dit keer en heeft alle pony outfits goed bekeken. Ze was onder de indruk! Wat vind jij van deze eenhoorn?
Met deze superleuke groep zitten de ponykampen 2020 er weer op. Het was dikke pret!

Dag 2 (25 augustus 2020) Het ziet eruit alsof het feest is in de binnenbaan met al die gezellige ballonnen. Dat was ook een beetje zo, want de pony’s vinden het obstakelparcours dat Iris elke keer bouwt voor de ponykampen deze zomer steeds leuker worden! En wij hebben er heel veel van geleerd over hoe een pony denkt en leert. Oh ja, vanochtend hebben we ook nog gesprongen. Dat moest binnen want buiten waaide het veel te hard. Dat zie je later deze week in het terugblik filmpje! Verder hebben we natuurlijk weer uitgebreid gepoetst en gezellig met elkaar gegeten.

Dag 1 (24 augustus 2020) – De laatste week van de vakantie en dus ook het laatste ponykamp! Vanzelfsprekend beginnen we met een flinke poetsbeurt voordat we gaan opzadelen en rijden. En ook deze groep heeft t-shirts versierd. Na het eten werd Dallas ingespannen en mochten mennen. En natuurlijk sloten we de dag af met een bosrit!

Dag 3 (29 juli 2020) – Alweer de laatste dag van dit tweede ponykamp. Een stoer stel hoor, de groep heeft zonder zadel een bosrit gemaakt in het Kralingse Bos. Thessa had weer heel moeilijke vragen bedacht voor de Quiz maar er zaten slimmeriken in deze groep! En aan Danny de lastige taak om te beoordelen wie hun pony het mooist / meest origineel / meest zomers versierd hadden. De bikini van Lord heeft gewonnen. Welke outfit vind jij het leukst?

Na drie geweldige dagen ging iedereen moe en voldaan naar huis!

Dag 2 (28 juli 2020) – Poetsen en nog meer poetsen…. vandaag hebben niet alleen de manegepony’s een grote poetsbeurt gehad, we hebben ook de manegepaarden gerost en geborsteld tot ze mooi glansden. Na de lunch heeft Iris ons eerst uitgelegd hoe een paard denkt en daarna mochten we zelf de pony’s door een obstakelparcours leiden. In het begin vinden ze het een beetje spannend maar uiteindelijk durven de pony’s het allemaal. Dallas begon zelfs aan een van de ballonnen te knabbelen.

Dag 1 (27 juli 2020) – Het tweede ponykamp gaat van start. Wat een enthousiaste groep is dit! De pony’s genoten weer van de uitgebreide poetsbeurt en alle aandacht. Ze mochten zelfs drinken uit de fontein in het bos! Natuurlijk hebben we ook weer t-shirts gemaakt en lekker met elkaar geluncht. Wist niet dat Twinkelz zo lekker waren.

Een terugblik op het eerste ponykamp:

Dag 3 (22 juli 2020) – Ook vandaag begonnen we weer met het poetsen van de pony’s. Alleen hebben we dit keer niet opgezadeld. We gingen namelijk zonder zadel rijden. En we zijn zelfs zonder zadel het bos in geweest. Best spannend maar de pony’s waren heel braaf. Kevin heeft pannenkoeken gebakken voor ons, die hebben we gezellig met z’n allen opgegeten. Daarna heeft Thessa met ons een quiz gedaan en een stoelendans. Oh ja, we hebben ook de pony’s nog versierd. Vind je ze niet mooi geworden?

Dag 2 (21 juli 2020) – Vandaag stonden er spannende dingen op het programma, zowel voor de deelnemers als voor de pony’s. Vanochtend hebben we met Herman een parcours gedaan. We gingen met z’n allen in de Rotterdampiste over de balken van alle springhindernissen die er staan. We kregen weer broodjes en limonade en daarna heeft Iris ons uitgelegd hoe je je pony door, over en langs spannende dingen kunt krijgen. Dat mochten we daarna uitproberen in het obstakelparcours in de binnenrijbaan. Wat een stoere pony’s hebben wij, vind je niet?

Dag 1 (20 juli 2020) – We begonnen natuurlijk met een uitgebreide poetsbeurt. Toen alle pony’s er glanzend en met schone hoefjes bij stonden hebben we gezadels en in de buitenbaan gereden. Jeffrey en Antonie hebben op de scooter versie broodjes gehaald, die hebben we gezellig samen opgegeten. Verder hebben we nog t-shirts gemaakt en in het bos gereden. De dag vloog voorbij!