Home > Overig nieuws > Live blog tijdens coronacrisis

Live blog tijdens coronacrisis

op april 10 | in Nieuws, Overig nieuws

09-04 Kijk eens hoe mooi schoon de dressuurbaan wordt! Verder leuke selfies en updates van de vrijwilligers die onze manegepony’s verzorgen/berijden: Lord staat tijdens het rijden soms opeens stil maar wordt elke dag een beetje braver. (Herken jij wie er met Lord op de foto staat? ) Dante kreeg Dallas niet meer weg bij de sappige grassprietjes. Magic doet met Sarah af en toe een wedstrijdje om z’n energie kwijt te raken.

08-04 De vrijwilligers vertellen over de voorkeuren van onze manegepaarden. Atiësto vindt het heerlijk om te douchen na het rijden en drinkt graag uit de waterslang. Zorro wordt na het rijden elke dag weer mooi wit op stal gezet….. alleen hij maakt zichzelf ook elke dag weer zwart. Bugatti is gek op snoepjes, alleen pepermuntjes spuugt hij meteen weer uit. Queeny doet ‘s middags graag een middagdutje.

07-04 Onze Minister President vraagt ons tijdens de persconferentie om vooral vol te houden. Dat gaan we doen! Het werk op stal gaat gewoon door. De paarden en pony’s zijn in goede conditie, er wordt heel goed voor hen gezorgd.
En om het goed te maken… gisteren hadden we per abuis een foto van Lucky Boy geplaatst in plaats van Nibit… hierbij maken we deze domme fout weer goed! Alsnog de groeten van Nibit!

06-04 Met de hartelijke groeten van Lance, Melbourne en Nibit!

05-04 Vanwege het mooie weer was het Kralingse Bos afgesloten en er werd streng gehandhaafd. We gaan inmiddels de vierde week in dat de manege gesloten is. Alle paarden en pony’s maken het nog steeds goed. De manegepaarden kregen gisteren een lekkere douche na het rijden. Kijk, Zorro heeft weer mooie witte benen.

04-04 Tijd voor actie! Ook de afgelopen week zijn er weer leuke filmpjes gemaakt van de paarden en de pony’s. In dit filmpje een compilatie van de leukste momenten.

03-04 Het was gisteren weer een prachtige lentedag en er komen er nog een paar aan. De paarden genieten in het zonnetje in de paddocks. Let op pensionpaardeigenaren… ook in het bos 1,5m afstand!

02-04 Een ‘normale’ dag in deze abnormale tijd. Alle manegepaarden en -pony’s brengen flink wat tijd door in de groepspaddock en krijgen daarnaast nog aandacht en beweging. Corrie poseert na haar uitgebreide poets- en longeerbeurt graag even voor de camera!

01-04 De 1,5m lange stok van de penningmeester (zie 25-03) en de pijlen op stal helpen goed om ons aan de regels voor social distance te herinneren maar voor paardenmensen is deze regel misschien makkelijker te onthouden: hou tenminste 1 paard- of 2 ponylengtes afstand!

31-03 Coronacrisis of niet, het werk op stal gaat gewoon door!

En mogen wij mensen tot 28 april nog niet naar de kapper….voor de paarden en pony’s geldt dat niet. Onze manegepony Sonja heeft gisteren een beauty behandeling gehad, ze is gewassen en getoiletteerd. Manegepaard Vick is topfit, in de longeerring liet ze een geweldige uitgestrekte draf zien en ze poseerde graag voor de foto’s.

30-03 Maandag, de derde week na invoering van de caronamaatregelen, deze nieuwe tijdelijke situatie voelt al bijna als normaal .

De paarden zijn inmiddels ook gewend aan het nieuwe ritme. Keken ze in de eerste week verstoord op, met een blik van: “Wat kom jij doen om half drie ‘s middags ? Ik sta nog na te genieten van een ochtend in de zonnige paddock.” Nu staan ze op de uitkijk. En niet omdat ze meteen iets lekkers krijgen, dat krijgen ze pas na het werk.

29-03 De manege is al twee weken gesloten. In die periode hebben we een aantal filmpjes gemaakt die je in deze compilatie een idee geven hoe het met de paarden en pony’s gaat.

28-03 Niet alleen de paarden en pony’s worden goed verzorgd, ook het terrein. De beplanting heeft weer aandacht van Henriette gekregen en we hebben dankzij Gerard een prachtige toegang tot de paddock gekregen. En op speciaal verzoek een mooie foto van Lord!

27-03 Een eenzame ruiter in de Rotterdampiste. Met een handjevol vrijwilligers, medewerkers en pensionpaardeigenaren de mest van bijna 100 paarden en pony’s opruimen…. We houden vol!

26-03 Opnieuw een mooie zonnige dag dus genieten voor de paarden en pony’s in de paddock. En er was ook nog een lekker appeltje of een wortel voor allemaal!

25-03 Onze penningmeester is van de cijfers, hij controleert dus precies of iedereen die op stal is zich wel aan de 1,5m afstand houdt! Met alle paarden en pony’s gaat het goed, een extra poetsbeurt, wat langer in de paddock en lekker even de benen strekken met een van de vrijwilligers…. ze vermaken zich uitstekend!

24-03 Voor de dieren was het een beetje een ‘Lazy Monday’ … lekker uitslapen, in het zonnetje genieten. Maar er werd ook weer gereden door vrijwilligers, pensionpaardeigenaren en bijrijders om alle paarden in topconditie te houden. En denk eraan… ook als je op stal bent: Social Distance please!

23-03 De manege is nu inmiddels een week gesloten. Medewerkers en een aantal vrijwilligers zorgen dat het de manegepaarden en -pony’s nergens aan ontbreekt. De manegepoes vindt het wel een beetje stil op stal.

Om duidelijk te maken hoeveel 1,5 meter is, is dit op een aantal plaatsen op de vloer gekalkt. Zo helpen we elkaar op de afstand te letten. Erg belangrijk!

22-03 Zondag was weer een zonnige dag. De manegepaarden en -pony’s mogen alleen in de binnenrijbaan gereden worden. Het poetsen gebeurt dan ook veel buiten in de zon en na het rijden wordt er flink gegraasd.
Hugo wordt dagelijks gewassen, zijn vacht knapt zienderogen op. Ook Zorro heeft een goede wasbeurt gehad en is weer een stuk witter.

21-03 Het is weekend dus de manegepaarden en pony’s maar ook de pensionpaarden genoten van extra aandacht en van het heerlijke lentezonnetje. Mensen moeten nu tenminste 1,5m afstand houden tot elkaar, gelukkig geldt dat niet voor paarden.

20-03-2020 De pony’s hebben lekker lang in de paddock gestaan en zijn ook bereden door onze vrijwilligers. Op stal gaat het werk gewoon door. Er gelden wel strenge regels!

19-03-2020 De vrijwilligers die voor de manegepaarden en -pony’s zorgen geven hen een royal treatment. Een lekkere poetsbeurt, een wandelingetje over het terrein. De dieren genieten ervan. De hoefsmid zorgt dat alle paardenvoeten weer keurig bekapt en beslagen zijn.

18-03-2020 Het is wel stil is op stal, maar het gaat goed met de dieren. Zeker met het mooie weer aan het begin van de week, hebben ze extra lang in het zonnetje gestaan! En we blijven ons best doen om ervoor te zorgen dat de paarden en pony’s straks na deze periode, weer fris en gezond aan het werk kunnen.

17-03-2020 Hoewel de manege sinds zondagavond gesloten is in verband met de corona-uitbraak, gaat de verzorging van de paarden natuurlijk gewoon door! Onze manege-paarden en pony’s hebben nu de hele dag de beschikking over de grote paddock. Daarnaast is er met een beperkte groep vrijwilligers een programma opgezet zodat de paarden in beweging blijven. En ons stalpersoneel doet zoals altijd fantastisch werk! Dit is een impressie van de het leven op de manege in tijden van Corona.

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

«