Home > Overig nieuws > Ludwig met pensioen

Ludwig met pensioen

op oktober 24 | in Overig nieuws

Enige tijd geleden is Ludwig fors gestruikeld tijdens een les. Ludwig is geboren in 1993 en sinds 2008 bij ons op stal. Een zeer braaf paard en nu een oud paard van 25 jaar. Omdat we de leden alsook de paarden heel willen houden, hebben wij na zijn val besloten Ludwig, al dan niet tijdelijk, niet meer in te zetten voor lessen. De dierenarts heeft naar Ludwig gekeken. In gesprek met hem en na controle, blijkt dat Ludwig nog best aardig loopt. Dat was goed om te horen. Tevens is de vraag voorgelegd of het Ludwig past om op het land gezet te worden, zgn. weiderust. Dat vond de dierenarts zeker mogelijk.

Het besluit om Ludwig niet meer te willen inzetten voor de ruiters en amazones vormt zich niet in 1 dag. Wij zijn verantwoordelijk voor zowel het welzijn van de dieren alsook de veiligheid van de leden en dienen wij gezonde, fitte, betrouwbare en veilige paarden aan te bieden. Een paard van 25 jaren oud dat vaker struikelde vormt een groter risico en past niet meer in dit plaatje.

Daarom is het bestuur samen met vele leden enorm dankbaar voor het genereuze aanbod van Paul en Rita, Ludwig van ons over te nemen en Ludwig een goede oude dag te bieden! Dit wordt zeer gewaardeerd!

Ludwig is op 8 oktober door Paul en Rita uitgezwaaid, hij verblijft nu bij Paardenrusthuis van der Kruis in Leende.
Ludwig mag bezoek ontvangen zonder vooraankondiging!

Aldus familie van de Kruis:
“In het jaar 2000 zijn wij met ons paardenrusthuis gestart. Sindsdien hebben wij veel ervaring opgedaan met de opvang van oudere paarden. Daardoor hebben wij een groot bestand aan tevreden klanten opgebouwd. Wij bieden de paarden een gezonde en paardvriendelijke omgeving. Dit houd in: ‘maximale weidegang, ruime stallen met voldoende verse lucht, veel ruwvoer en de paarden liggen royaal in het stro.’
Wij bieden uw paard de complete verzorging om van een goede oude dag te genieten. Al onze paarden worden dagelijks meerdere keren gecontroleerd. Een ervaren hoefsmid bekapt de paarden en wij verzorgen de periodieke ontworming en de jaarlijkse enting tegen griep.
Het voer voor de paarden winnen wij op ons eigen land, zodat we verzekerd zijn van goede kwaliteit.
Als u uw paard bij ons stalt blijft u altijd zelf eigenaar. Alle beslissingen met betrekking tot uw paard nemen wij, indien mogelijk, in overleg met u.
In tegenstelling tot veel andere rusthuizen hebben wij geen openingstijden. U kunt dus altijd bij ons terecht. U mag uw paard zoveel en wanneer u maar wilt bezoeken. Uw paard staat er namelijk altijd goed bij.
Omdat niet alle paarden hetzelfde zijn hebben wij de beschikking over verschillende stallingsvormen. Deze zijn verdeeld over meerdere locaties waar de familie van der Kruis de zorg draagt over uw paard. In Leende zijn dat Hans en Maria en in Heeze en Maarheeze zijn dat Petra en Peter. U kunt kiezen welke stallingsvorm het best bij u en uw paard past. Voor meer informatie kunt u de betreffende pagina’s op onze website raadplegen. En indien u interesse heeft om uw paard bij ons te stallen dan kunt u contact opnemen met zowel Hans als Petra” www.hetpaardenrusthuis.nl

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »