“Zoals jullie uit het briefhoofd kunnen opmaken is onze men-club feit” schreef Pam van Mackelenbergh als een van de oprichters van men-vereniging ‘Uit het Gareel’ aan de leden. Voorts werd bericht dat als datum van oprichting geldt 22 juni ’80 (omstreeks 22.30 uur).

Deze informatie werd ons toegespeeld door de echtgenote van een huidig men-clublid. Dat was toch wel een verrassing omdat op ons mooie vaandel 22 juli 1980 staat vermeld. Gelukkig bracht Covid-19 redding Omdat door Covid-19 alle activiteiten werden uitgesteld, konden we op september jl. ons men-club jubileum vieren met een prachtige rit.

De rit werd verreden onder aanvoering van oud commandant Jan-Willem Körner (Circa 25 jaar commandant van de men-club geweest). Via een mooie route ging die naar het Bergse Bos waar werd genoten van een lunch stop. Ada en Henriette verzorgden ons tijdens deze stop met veel zorg en lekkernijen.

Zowel heen als terug liepen de paarden foutloos. Het drukke verkeer, loeiende sirenes die langs kwamen, het deed ze allemaal niets. Meindert, Candyman & Cassanova, Izio & Ixus en Bugatti & Frits gedroegen zich voorbeeldig en zetten hun beste beentje voor. Ingespannen als enkelspan en drie tweespannen voor vier feestelijke rijtuigen waren het stuk voor stuk prachtige combinaties.

Na afloop van de rit werd er langdurig nagepraat onder het genot van heerlijke drankjes en de lekkernijen die nog over waren van de lunch stop. Ook werd door Hélène du Croix een kado aangeboden aan de huidige voorzitter van de men-club. Die kan de aankomende tijd studeren op het boek L’équitation et cheval (1911) geschreven door E. Molier waarin werkelijk alle aspecten van het paardrijden aan bod komen. Naast de reguliere menlessen, mooie rondjes door het Kralingse bos en andere clinics en evenementen van de men-club was dit een mooie afsluiting van de eerste 40 jaar. We worstelen nog een beetje met de naam die recent boven tafel kwam omdat we juist veel plannen hebben om de paarden en pony’s in het gareel te krijgen. Ook de spelling (men-club of menclub) zijn we nog niet helemaal uit. Vast staat dat we met veel plezier door gaan met mennen en alle leuke activiteiten en gezelligheid die daarbij horen. Eenieder is daarbij uitgenodigd eens mee te rijden en mee te genieten!