Hoi allemaal!

Ik ben Anouk, 23 jaar en de nieuwe instructrice op de dinsdagavond. Ik werk in het Fransiscus ziekenhuis als vaatlaborante.

Ik ben al mijn hele leven bezig met de paardensport. Als klein meisje vond ik het al interessant en ik ben op mijn 7e begonnen op de manege in Noordwijk, waar mijn ouders wonen.

Na een aantal jaar op de manege heb ik ontelbaar veel verzorgpaarden gehad. Ik was er dag en nacht mee bezig en heb hier veel van geleerd.

Toen ik 15 werd had ik een deal gemaakt met mijn ouders. Als ik ging werken en dus mee kon betalen, mocht ik een eigen paard. Na een korte zoektocht kwam een 8 jarige schimmel merrie op mijn pad, waar meteen een klik mee was. Chess heette ze. Tot op de dag van vandaag is Chess nogsteeds in mijn bezit en mogen wij al 8 jaar van elkaar genieten. Ze staat nu gestald in Schipluiden waar wij vooral veel plezier met elkaar maken d.m.v. buitenritjes, sprongetjes en dressuurtrainingen. We hebben op wedstrijd Z gereden maar hier ligt de ambitie niet meer.

Van mijn 17e tot 22e heb ik een merrie gereden voor een eigenaar. Met haar werd de dressuursport steeds serieuzer voor mij en zijn wij ZZL+5 geklasseerd. Helaas door de leeftijd en blessure heb ik moeten besluiten om onze sportcarrière stop te zetten.

In 2021 heb ik mijn ORUN gehaald en heb ik 2 jaar lesgegeven op dezelfde manege als waar ik heb leren paardrijden. Dit vond ik fantastisch om te doen en was mijn grootste passie. Helaas is deze manege gestopt en hierdoor stopte mijn baantje.

Inmiddels ben ik samen gaan wonen met mijn vriend in Rotterdam Noord en hierdoor is de Rotterdamsche Manège een ideale plek om het lesgeven weer voort te zetten!

Mijn visie in het lesgeven ligt vooral op het plezier tussen paard en ruiter. Ik vind het heel belangrijk dat ruiters het paard leren begrijpen en hierin is de basis het belangrijkste. Ik probeer mijn lessen op te bouwen door te beginnen met de basis en hier op voort te borduren. Ik ben zeer flexibel hierin en wil graag ideeën van de ruiter meenemen.

Ik kijk ernaar uit om jullie te leren kennen!

Groetjes Anouk