Home > Overig nieuws > Open Monumentendag 2019, 14 & 15 september

Open Monumentendag 2019, 14 & 15 september

op augustus 27 | in Overig nieuws

Dit jaar is het landelijke thema van de Open Monumentendag ‘Plekken van plezier’. Dan kan het niet anders dan dat in het weekeinde van 14 en 15 september 2019 onze manege wordt aangedaan door de deelnemers aan de Open Monumenten-fietstour. Daar krijgen zij van twee ter zake deskundige leden een rondleiding door ons rijksmonumentale complex.

De bezoekers van de Open Monumentendagen krijgen de gelegenheid in de geschiedenis van drie bijzondere ‘verenigingen’ in Kralingen te duiken die symbool staan voor sport, spel en recreatie langs de Kralingse Plas; de Rotterdamsche Zeilvereeniging, de Rotterdamsche Manège en Golfbaan Kralingen. Alle drie de verenigingen werden in de jaren dertig opgeluisterd met een nieuw clubgebouw ontworpen door modernisten als Van Tijen en Leen van der Vlugt.

In de fietstocht Kralings Modernisme: ‘Plezier aan de Plas’ gaan de deelnemers op pad langs de Kralingse Plas om de verrassende architectuur van deze op en top Rotterdamse sportclubs te bezoeken en beter te leren kennen. 

Wilt u meer weten: www.openmonumentendag.nl

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »