Outdoor Kralingen was de allereerste springwedstrijd van het outdoor seizoen 2024 en het bleek dat iedereen er ongelooflijk veel zin in had. Meer dan 550 starts verschenen in de Rotterdampiste; een record. We begonnen op vrijdagmiddag en de laatste deelnemer reed op zondag even voor 18.00 uur zijn parcours.

En werkelijk iedereen heeft z’n beste beentje voor gezet. Onze parcoursbouwer Rens Wondergem had zijn uiterste best gedaan om voor iedereen een uitdagend parcours te bouwen en daar is hij uitstekend in geslaagd. Van de combinaties die het oefenparcours op vrijdagmiddag reden, de deelnemers aan de Jong KNHS ZH voorjaarstrofee,  tot de 1.40m deelnemers waaronder bekende namen als Piet Raijmakers jr, Doron Kuipers en Siebe Kramer. Die laatste, een trouwe deelnemer aan Outdoor Kralingen deed goede zaken;  Siebe schreef de goed gedoteerde Grote Prijs van Kralingen op zijn naam.

Maar ook onze eigen leden presteerden buitengewoon goed. Annabel Schippers viel in de prijzen in de 1.20m en 1.30m  rubrieken, Ellenoor Kortmann werd tweede in de klasse 1.20m, Bobbi Bakker werd tweede in de klasse 0.80m voor C-pony’s en Sophia Schippers en Saskia Plate kwamen in de 0.90m en de 1.00m rubriek foutloos rond. Lianne Korevaar vertegenwoordigde de Jockey Club in de hoogste klasse (1.40m). Verder zagen we Stefanie van den Bosch, Willemijn de Mooij en Wendy van Reedt Dortland in actie.

Ter gelegenheid van het 75ste CHIO gaf Piet Raijmakers jr. nog een leuke demonstratie op zaterdagmiddag en zijn alle winnaars van deze Outdoor Kralingen editie uitgenodigd om  samen met een topruiter parcours te lopen van de 5* rubriek (en te blijven kijken op de tribune op de donderdag van het komende CHIO.

Het waren drie topdagen! Dank aan alle officials, deelnemers, sponsoren, fans en niet in de laatste plaats alle leden van onze vereniging die zich enorm hebben ingezet voor deze editie! En natuurlijk aan alle paarden. We hebben de Jockey Club van de allerbeste kant laten zien! Wat de springcommissie betreft; voor herhaling vatbaar! Noteer vast in de agenda 27,28 en 29 september…. dan is de najaarseditie van Outdoor Kralingen.