Home > Overig nieuws > Preventieve bestrijding eikenprocessierups

Preventieve bestrijding eikenprocessierups

op april 29 | in Overig nieuws

Deze week of uiterlijk begin volgende week start de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. De larven worden middels verneveling bestreden. Het gebruikte biologische middel is voor mensen en paarden (vogels, vissen en andere zoogdieren) onschuldig en dat betekent dat er geen voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Er  zullen voertuigen en mensen met materieel op ons terrein actief zijn. De bestrijding zal in de komende tijd nog enkele keren herhaald worden. 

De preventieve bestrijding is alleen op het manegeterrein en de aanpalende eikenbomen in het Kralingse Bos omdat de verneveling niet alleen de eikenprocessierups larven doodt maar ook andere larven en vliegen. Wij hebben hiervoor expliciet toestemming gekregen van de gemeente in afwijking van het beleid om in het bos niet preventief te bestrijden. We zijn de gemeente hiervoor dankbaar omdat op deze manier de overlast van vorig jaar zoveel mogelijk zal worden voorkomen. De gemeente bestrijdt de rest van het Kralingsebos repressief door nesten weg te halen. Anders dan vorig jaar staat zijn de gemeentelijke diensten voorbereid en is voldoende capaciteit geregeld.

We trekken gezamenlijk met de gemeente op. Als er ondanks de preventieve bestrijding alsnog nesten ontstaan, zullen die weg gehaald worden door ze weg te zuigen. Mocht dit nodig zijn dan hebben wij daar al een partij voor gecontracteerd. Wij houden u van de bestrijding zo goed mogelijk op de hoogte, en we hopen dat we de overlast van zowel de rupsen als de bestrijding zoveel mogelijk weten te beperken.

Met vragen kunt u zich richten tot de stalcommissaris of de stalmanager.

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »