Op 14 oktober 1925 richtten enige enthousiaste ruiters van het R.S.C. de Rotterdamsche Studenten Rijvereeniging op. De vereniging ging in de jaren daarna vele naamsveranderingen door tot in 1940 het uitzonderlijke military paard Marcroix met zijn ruiter Charles Ferdinand de olympische spelen wint. Ter ere van dit fantastische paard wordt onze vereniging omgedoopt tot R.S.R. Marcroix: Een vereniging waar studenten samenkomen om hun passie voor paarden te delen en waar gezelligheid bovenaan staat.

Al vele jaren genieten de Rotterdamse studenten van de unieke locatie van de Rotterdamsche Manège, maar helaas heeft ook onze vereniging moeilijke tijden gekend. Zo is het eerste lustrum in 1930 in rook opgegaan door de financiële crisis en werd op 08-12-1954 het hobbelpaard van de vereniging gestolen. Ook dit jaar zal een bijzonder jaar worden door de COVID-19 situatie. Maar dit houdt ons niet tegen er een mooi lustrum van te maken! De commissie van het 19e lustrum heeft vooralsnog hard gewerkt om deze memorabele gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Zo is dit lustrumjaar volledig omgedoopt in het thema BAANBREKEND. Aanpassingen zijn vereist om alles in goede banen te leiden. Alles uit zijn verband gerukt door COVID-19, maar blijven zoeken naar mogelijkheden. Out of the box denken om een memorabel jaar te maken. De LuCo zal alle records breken, alle grenzen overschrijden en alle verwachtingen overtreffen. Niet alle plannen zijn van de baan. Betrokkenheid, enthousiasme en toewijding, de leden maken het verschil. Samen proosten we op een onvergetelijk jaar!

 

Op 14 oktober 2020 is het lustrumjaar ingewijd tijdens een zeer bescheiden thema bekendmakingsavond in de sociëteit. Vanwege de maatregelen hebben er sindsdien geen fysieke activiteiten plaats kunnen vinden. Onze leden konden echter wel hun lustrumpakket vol goodies ontvangen en hun enthousiasme uiten over het aankomende jaar tijdens de online activiteit ‘Heel Marcroix Bakt: lustrumeditie’. Tijdens een online nieuwjaarsborrel hebben de leden alle prachtige verjaardagstaarten kunnen aanschouwen. Voor het nieuwe jaar staan andere grootse plannen op het programma, zoals een lustrumweekend en slotfeest. Opdat we dit jaar feestelijker willen afsluiten dan we zijn begonnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Normaal gesproken zetten onze leden zich tijdens verschillende evenementen in om geld op te halen voor de vereniging. Omdat dit afgelopen jaar niet mogelijk is geweest, luiden we het nieuwe jaar in met een sponsoractie: Sponsor een Fust! Er zijn verschillende sponsormogelijkheden, opdat het glas dit jaar ten alle tijden gevuld blijft. Wilt u ons ook helpen er een mooi lustrumjaar van te maken? Dan kunt u contact opnemen via lustrummarcroix@gmail.com

 

Met feestelijke & hippische groet,
De XIXe lustrumcommissie
Bente Bakker, Ida Verver, Suzanne Koene, Julie Papen, Elise Kruger, Lizzy de Hoog, Demi Verloop en Hannah de Rooij