Zondag 6 september vond alweer de tweede schrik- en obstakeltraining plaats.

De middag begon met een klein stukje theorie; wat ziet en hoort een paard?Welke stress en ontspannings kenmerken laat een paard zien. Het praktijk gedeelte vond in Bosmanege plaats waar we begonnen met het correct mee laten lopen van je paard. Daarna gingen we aan de slag met de obstakels; een vliegengordijn, bal, vlag, grondzeilen, een smalle doorgang met slingers en ballonnen, een parasol met strandtentje, en een echte Unicorn! De Unicorn liet bij een aantal paarden de spanning flink stijgen, op afstand was hij al heel eng, Door rustig naar de Unicorn toe te werken, hebben toe alle paarden hun angst overwonnen en van dicht bij kennis gemaakt.

Met een rustige opbouw van de obstakels en tussendoor ontspanning bieden, hebben alle deelnemers zowel paarden als begeleiders weer een hoop geleerd en angsten overwonnen.

Ook deelnemen aan de schrik- en obstakel training? Voor 2021 hebben we 2 middagen gepland zondag 7 februari en zondag 12 september. Zeker zijn van deelnamen? Meld je vast aan bij Iris van der Meer, ivdm@live.nl.

https://youtu.be/OdJxx6JZZdM