Wil jij ook springen op het terrein waar het afgelopen EK Springen plaatsvond in Rotterdam? Schrijf je snel in voor Outdoor Kralingen, er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Het KNHS springconcours Outdoor Kralingen vindt op 27, 28 en 29 september plaats.  Parcoursbouwer John Maarse bouwt een mooi parcours en ook publiek is van harte welkom om te komen kijken. 

Programma

Vrijdag starten wij met een oefenparcours vanaf 70 cm tot 130 cm. Op zaterdag starten eerst de ponycombinaties in de rubrieken B tot en met Z. Daarna starten de paardenrubrieken BB en B. De klasse BB is de ideale categorie om de eerste stappen te zetten in de springsport. De proeven worden gereden over een eenvoudiger parcours. Voor de BB heeft een combinatie geen KNHS startkaart nodig. In de B-rubriek is de hoogte van de hindernissen 1 meter en worden de deelnemers door een jury beoordeeld op de rijstijl; de strafbalken tellen uiteraard mee.

Zondag ochtend start de klasse L met een hindernishoogte van 1.10m. Vervolgens de M rubriek, daar staan de hindernissen op 1.20m, in de Z rubriek wordt over een hoogte van 1.30 m gesprongen en in de ZZ over 1.35 m. We eindigen het weekend met een 1.40m rubriek.  De winnaars van de springrubrieken op zondag ontvangen een mooie sponsordeken van hoofdsponsor Breeman.

Schrijf je in via www.concours.nl

Ook voor lekker eten en drinken ben je tijdens Outdoor Kralingen aan het juiste adres. Het team van Ron Koebrugge verzorgt drankjes en snacks.

Outdoor Kralingen zoekt vrijwilligers

Ruim 35 vrijwilligers helpen elke editie mee om Outdoor Kralingen tot een succes te maken. Ook dit jaar is de organisatie op zoek naar ringmeesters, schrijvers, omroepers, vliegende keeps en parcourshulpen. Wil jij de nationale springsport van dichtbij mee maken en een bijdrage leveren aan dit prachtige concours. Meld je dan aan als vrijwilliger!

Opgeven als vrijwilligers kan via: springen.jockeyclub@gmail.com