Vandaag selecteerden TTC Zuid-Holland selecteurs Jolanda Bevelander, Bob ten Wolde, Mischa Koot en Barbara Koot op de Rotterdamsche Manège 15 talentvolle Zuid-Hollandse dressuurcombinaties die het TTC Zuid-Holland Dressuurtalenteam 2019 vormen. Uit de allerjongste deelnemers werden 6 dressuurbeloften geselecteerd die ook het TTC-programma 2019 mogen volgen. De dressuurcombinaties starten volgende week  al met hun intensieve talententrainingsprogramma. Sascha Kroos was in 2018 al opgenomen in het TTC Talententeam Zuid-Holland en Anna Spreeuwenberg was ook eerder in het TTC-team Zuid-Holland. 

De TTC Zuid-Holland dressuurtalenten voor 2019 zijn: Mila Hendriks, Ilse de Wilde, Marissa Schrauwen, Jerra van Gelder, Lieve van Dijk (Rotterdam), Lotte Dalessi, Sascha Kroos,  Romy Vos, Rowdy Peeters, Jazz de Groot, Martijn Schilt, Anna Spreeuwenberg, Evy Zee, Romana Smit en Jonna Liefhebber.

Naast het dressuurtalententeam zijn 6 zeer jonge talenten geselecteerd voor het TTC dressuurbeloftenteam: Anouck Merx, Roosmarijn Middag, Anouk Kienjet, Faye Groeneveld, Yfke Ruifrok, Fleur Snijders.

De selecteurs waren erg enthousiast over de talenten die zich vandaag aan hen presenteerden. “We hadden een zeer divers aanbod maar van zeer hoge kwaliteit. We hadden in alle leeftijdsklassen bijzonder veelbelovende dressuurcombinaties in de ring vandaag,” zegt Barbara Koot, initiatiefneemster van TTC Zuid-Holland. “We hebben er reuze veel zin in om met deze talenten aan de slag te gaan!”

De dressuurtalenten krijgen deze zomer een intensief trainingsprogramma met praktijktrainingen maar ook theorielessen zoals mental coaching, fitheid, voeding en omgaan met (social) media. In het eerste gedeelte is de focus voor het team om goed voorbereid naar de regiokampioenschappen te gaan. Daarvoor staan o.a. een training van Grand Prix jurylid Mathie Boomaars en een stalbezoek aan topamazone Lynne Maas op het programma.  In augustus en september gaan ze het Masterclass programma afwerken. Dat begint met een bezoek aan het EK Dressuur in Rotterdam, waarbij de talenten achter de schermen mogen meekijken. Daarna geeft Laurens van Lieren een bijzondere training waarbij de talenten een proef voor een jury rijden en waarbij  Laurens op video ‘live” zijn commentaar inspreekt zoals hij dat ook voor de NOS en Eurosport doet, een primeur voor het TTC Zuid-Holland. Er komt ook een zeer speciale zit-clinic  door Ingrid Hekkert, flexchairspecialist, en Mischa Koot die bij Academy Bartels al 10 jaar de zitclinics verzorgt.

Privileges TTC Zuid-Holland talenten
Voor één van de TTC Zuid-Holland talenten is er een wildcard beschikbaar voor de KNHS Talentenselecties. Daarnaast hebben de talenten de mogeljkheid om met onze toptrainers te communiceren over hun carrière in de paardensport. Wanneer een talent de talentenstatus krijgt bij de KNHS kan dit talent ook toegang krijgen tot de speciale topsportklas bij LOOT scholen. En de talenten hebben de mogelijkheid om beter te leren presteren met behulp van de TTC ZH sportpsycholoog en de techniek die Barbara Koot heeft ontwikkeld voor het beter presteren op de wedstrijden. En last but not least; de talenten krijgen natuurlijk het felbegeerde TTC Zuid-Holland Talententeam jasje, inmiddels een zeer populair item.

Historie en successen
In 2011 waren de eerste TTC Zuid-Holland selecties en kwamen de Zuid-Hollandse talenten in groten getale naar de selectiedagen toe. Uit 230 deelnemers hebben 4 trainers die 3 dagen full time in de baan stonden, toen het eerste Talententeam Zuid-Holland geselecteerd. Ook de jaren daarna was de keuze uit getalenteerde ruiters en amazones enorm. En in de afgelopen jaren zijn vele succesen behaald door TTC Zuid-Holland talenten, nationaal en internationaal. Inmiddels zijn er 5 Zuid-Hollandse TTC’ers naar een EK uitgezonden en werden er een aantal medailles behaald waaronder zelfs GOUD.