NK-carrousel eredivisie en open carrousel les

Na het daverende succes van Les Petite Femmes tijdens de divisiewedstrijd van de Verenigde Carrousel Clubs Nederland (VCN) van 26 mei, was het op 16 juni tijd voor het paarden carrousel team om hun proef te rijden tijdens de eredivisiewedstrijd van de VCN.

Op zondagochtend verzamelden het team, alle grooms, Monique en Norbert zich in alle vroegte (half 5!) op de manege om alle spullen en paarden in te laden voor de voorrondes van het NK-paardencarrousel in Houten. De paarden vonden dit ietswat aan de vroege kant, dus staken Carpe Diem en Eber hier een stokje voor. Na drie kwartier wikken en wegen, gingen ze dan toch maar de paardenvrachtwagen op en konden alle paarden om 6:15 dan eindelijk vertrekken richting Houten. Ondanks deze kleine vertraging, wisten alle ruiters ruim op tijd te paard te gaan. Dit mede door de goede samenwerking van ruiters en grooms.  Na even wat losrijden in de losrijring was het zover: ze mochten de wedstrijdpiste in.

Wat was dat spannend, voor velen was dit een eerste VCN-wedstrijd en met een recente promotie naar de eredivisie bracht dit nog wat extra spanning met zich mee. Maar door het vele oefenen wist het team boven zichzelf uit te stijgen en een goede performance neer te zetten. Met een score van 65% wist het team een gedeelde 7e plaats te behalen in het sterke deelnemersveld. Het team is ontzettend blij en trots met deze score, zeker gezien het feit dat ze pas sinds januari een compleet team vormden. Het team wil graag alle grooms nog bedanken voor hun ondersteuning tijdens de wedstrijddag. Uiteraard willen zij ook Monique bedanken voor haar tomeloze inzet en Norbert voor de muzikale ondersteuning bij de proef.

Heeft al dit carrousel succes u nieuwsgierig gemaakt en wilt u zelf ervaren of carrousel rijden ook iets voor u is? Dan is dat vanaf nu mogelijk! Elke donderdag van 20-21 uur tot aan het EK is het Nationale Carrousel uur omgezet in een open carrousel les. Tijdens deze lessen zal de focus liggen op de basisprincipes van het carrousel rijden en zullen er wekelijks verschillende figuren geoefend worden. Meedoen aan deze lessen is geheel vrijblijvend en inschrijven voor deze les is mogelijk via het stalboek, e-mail of telefoon.