Zondag 13 september, een mooie nazomer dag, was het tijd voor de laatste outdoorwedstrijd van het seizoen. Eindelijk was het weer mogelijk voor onze Jockey Club leden om weer een officiële KNHSwedstrijd te rijden.  In de ochtend verreden de ruiters onder het toeziend oog van mevrouw Noordhoek en mevrouw Bambacht hun proeven. De ochtend werd gestart met de klassen ZZ-L, Z2 en Z1. In de gecombineerde klasse Z1-Z2 paarden ontving Jacky Stuifmeel voor haar proeven met Indira een oranje rozet en een winstpunt. De ochtend ging verder met de M-klassen. In de M2-klasse wist Nienke Niemeijer een winstpunt te pakken voor haar proeven met Anthos.

‘s Middags werden de klassen L2, L1 en B gejureerd door mevrouw van Prooijen – Veliu en mevrouw Schoonen. Een succesvolle middag voor onze Jockey Club leden; de winstpunten vlogen je om de oren. In de gecombineerde klasse L1 en L2 paarden maakte Inge Reitema een glansrijk debuut met Royal Sugar. Haar twee proeven werden beloond met 3 winstpunten en een rode rozet. Ook Jose Kreukniet ging zeer tevreden naar huis. Samen met G-start wist zij maarliefst 4 winstpunten en twee witte rozetten in de wacht te slepen. Suzanne den Dulk wist met Sidney ook drie winstpunten te bemachtigen samen met een rode rozet. Saskia Plate en Frederieke Breedveld kunnen ook terug kijken op een succesvol weekend, beide gingen naar huis met 2 winstpunten voor hun proeven met Hues en Celina.

De dag werd afgesloten met de klasse B. Ook in deze klasse werden verbluffende scores behaald door onze Jockey Club leden. Rianne Groffen werd voor haar proeven met Redford beloond met 4 solide winstpunten en twee rode rozetten. Ook Amelie Balkenende kan terugkijken op een geslaagd weekend. Zij wist met It’s Trendy 4 winstpunten te bemachtigen en een oranje rozet. Renee Schuurmans maakte haar debuut met OS Carton, en met succes!  Ze reed twee nette proeven met OS Carton die goed waren voor drie winstpunten. Ook Margreeth van Beek-Elderson ontving een winstpunt voor haar proeven met Beau.

Al met al een zeer geslaagde laatste outdoorwedstrijd. Hartelijk dank ook weer aan alle vrijwilligers die geholpen hebben om deze dag weer goed te laten verlopen! En op naar het indoorseizoen!

Eerst volgende KNHS indoorwedstrijd 8 november

Zoals u allen heeft kunnen lezen in de vorige digi was de dressuurcommissie op zoek naar versterking. De dressuurcommissie is ontzettend blij dat Esther Hol en Mildtryth Beijersbergen van Henegouwen zich hebben aangesloten bij de commissie. Vanaf heden zullen zij alle voorbereidingen gaan treffen voor de KNHS wedstrijden. Momenteel worden de dames up-to-speed gebracht met alle kennis die in huis is. Op 8 november zal de eerste KNHS indoorwedstrijd van het seizoen plaatsvinden. Inschrijving hiervoor gaat open op zaterdag 3 oktober. De dressuurcommissie hoopt u allen op deze wedstrijd  weer te mogen ontvangen.