In november is het instructeurs team uitgebreid met Lisette Verhaar, als inval instructeur. Wanneer een van onze 4 vaste instructeurs vrij, of onverhoopt ziek is, kan er een beroep op Lisette worden gedaan. De afgelopen weken heeft Lisette al een aantal lessen gegeven, die enthousiast ontvangen zijn.

Even voorstellen
Lisette Verhaar is een fanatieke amazone die van haar hobby/passie haar werk heeft gemaakt, naast haar reguliere werk in het ziekenhuis. Na een periode van ruim 22 jaar enthousiast FNRS jurylid te zijn geweest begon ze ook interesse te krijgen in het lesgeven; mede ingegeven, doordat ze zag dat haar eigen manege moeite had om instructeurs te vinden. Vijf jaar geleden heeft ze de Orun instructeursopleiding eerste fase gevolgd en is nu regelmatig als inval-instructeur aan de slag op haar eigen manege. Van beginnersles aan de longeer, spring- en dressuurlessen, tot het begeleiden van buitenritten tijdens ponykampen.

Naast het lesgeven rijdt Lisette met haar springgefokte ruin: dressuur, clinic’s, wedstrijden, bosritten; alles om haar paard een gevarieerde training te geven en samen veel lol te beleven. Lol met je knol is voor Lisette belangrijk wat ze dan ook meegeeft in haar lessen. Maar uiteraard ook de harmonie tussen ruiter en paard, om naar toe te werken tijdens de lessen, vindt zij erg belangrijk.

De Rotterdamsche Manège is voor Lisette niet geheel onbekend terrein, regelmatig maakt ze met haar paard een bosrit door het Kralingsebos en in de tijd dat ze carrousel reed, reed ze met het carrouselteam van de Capelse Manege mee om met 160 combinaties het wereld record carrousel rijden te verbreken en zo in het Guinniss book of records te komen. Ook heeft zij meerdere malen, met veel plezier, gewerkt als vrijwilliger tijdens het CHIO.