Home > Overig nieuws > Wedstrijdverslag – Rotterdamse dressuur tweedaagse

Wedstrijdverslag – Rotterdamse dressuur tweedaagse

op september 20 | in Overig nieuws

Na het daverende succes van de eerste editie, vond op 8 en 9 september de tweede editie van de Rotterdamsche Dressuurdagen plaats, een tweedaagse outdoor KNHS-dressuurwedstrijd waarbij deelnemers zowel op zaterdag als op zondag aan de start kwamen.  

Op beide dagen was de gecombineerde klasse Z2 en Z1 als eerste aan de beurt. In deze klasse werd de Jockey Club vertegenwoordigd door Elena de Keijzer en Babette Vermaasse. Elena de Keijzer reed vier overtuigende proeven met haar Grandstar. Zij ontving drie oranje rozetten en een rode rozet, behaalde vier winstpunten en mag daarmee door naar de klasse ZZL. Ook Babette wist met haar Annabel in de prijzen te vallen, ze werd beloond met een mooie tweede plaats.  

Ook in de gecombineerde klasse M2 en M1 wisten Jockey Club leden winstpunten en prijzen in de wacht te slepen. Wendy van Reedt Dortland eindigde met Bobby Chin dit weekend tweemaal op een mooie vierde plaats en wist 2 winstpunten te bemachtigen. Anneloek Sollart werd met Paco beloond met één winstpunt.  

Op beide dagen werd ’s middags de klasse L2, L1 en B gereden en regende het winstpunten voor de Jockey Club leden. In de gecombineerde klasse L2/L1 paarden mocht Frederieke Breedveld voor haar proeven met Celina een oranje rozet en een rode rozet in ontvangst nemen en wist zij drie winstpunten in de wacht te slepen. Nienke Niemeijer reed vier keurige proeven met Anthos wat resulteerde in 3 winstpunten en een mooie eerste plaats. Ook was het een succesvol weekend voor Lisa IJsselstein. Na enige tijd uit de running te zijn geweest, reed zij haar merrie Femke knap rond en werd zij beloond met vier winstpunten. Evelien van Oostrum ging naar huis met een witte rozet en drie winstpunten. Inge Reitema wist met Eriana één winstpunt te bemachtigen. In de klasse L2 pony’s ontving Kirsten Oort met Venice vier keer een oranje rozet en werd beloond met twee winstpunten. Tot slot werd op beide dagen de klasse B verreden. In de klasse B-paarden reed Mercedes Heumer haar Cupido overtuigd rond en ontving daarmee een oranje rozet, twee rode rozetten en behaalde maar liefst 6 winstpunten. Last but not least, Petra Verspui ging dit weekend naar huis met twee winstpunten.

Bekijk de gehele uitslag

Er werden naast de standaard rubrieksprijzen ook dag- en overall prijzen uitgereikt. Lara Valk wist met haar vier proeven alle overige 34 deelnemers uit het veld te slaan en ging naar huis als zaterdag- (totaalscore:131,5%), zondag dagwinnaar (totaalscore: 138,7%) en werd bekroond tot overall weekendwinnaar (totaalscore: 270,2%). De overall 2e prijs ging naar Sandra de Jong met Innocenzo wiens proeven werden beloond met een totaal van 261,3%. De overall 3e prijs werd uitgereikt aan Isabelle Kleijn die over de vier proeven een totaal van 260,4% scoorde. Mercedes Heumer wist als beste Jockey Club lid te eindigen op een mooie 4e plaats, haar proeven werden beloond met een totaal van 256,7%. Andere Jockey Club leden in de top 15 waren Elena de Keijzer (247,8%), Lisa IJsselstein (246,8%), Frederieke Breedveld (246,3%), Nienke Niemeijer (245,8%) en Evelien van Oostrom (243,8%). 

Uiteraard draait het niet alleen om de winstpunten; veel ruiters konden, met dank aan de juryleden, de leerpunten van zaterdag meenemen tijdens hun proeven op zondag en konden zichzelf daarmee verbeteren. Er heerste een gezellige sfeer, de banen lagen er fantastisch bij met dank aan het stalpersoneel, vele vrijwilligers staken hun handen uit de mouwen om bij te dragen aan het verloop van de wedstrijd en de familie Koebrugge stond het gehele weekend klaar voor de nodige versnaperingen. 

De dressuurcommissie wil graag iedereen hartelijk bedanken voor zijn of haar deelname en/of bijdrage aan deze tweede editie van de Rotterdamsche Dressuurdagen! De eerste volgende wedstrijd, een indoor KNHS-wedstrijd, zal plaatsvinden op zondag 14 Oktober (B t/m Z).  Tot dan! 

Pin It

gerelateerd artikelen

Reacties zijn gesloten.

« »