Een club met meer dan 50 leden, variërend van ruim 40 tot ruim 80 jaar. Een club met rijdende en niet-rijdende leden. Een club die jaarlijks op weekend gaat, met zowel eigen paarden als gehuurde paarden. Een club die onder bezielende leiding van instructeur Herman Renker enthousiast meedoet aan de jaarlijkse clubcarrouselwedstrijd (en deze ook wel eens wint).
Een club als zoveel andere op de Rotterdamsche Manège. Of toch niet?

Wat deze club onderscheidt van de andere clubs is dat hij bestaat uit louter dames. Er wordt op donderdagochtend gereden en één keer per maand wordt er na afloop gezamenlijk geluncht in de sociëteit. Overigens zijn onze activiteiten niet alleen op het paardrijden gericht, maar organiseren we ook culturele activiteiten en uitstapjes (ballet- en toneeluitvoeringen, tentoonstellingen). Heel soms laten wij ook heren toe in onze gelederen, zoals bij de tweejaarlijkse strijd om de Pini Kamstrabeker tegen de heren van de Vrijdagavondrijclub, maar die altijd vriendschappelijk afgesloten wordt met een gemeenschappelijk diner.

We hebben het hier over de Donderdagochtenddamesclub, de DDC. Heb je belangstelling en wil je een keer meerijden op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur dan kun je je aanmelden bij een van de commandantes, AnneWik Vermaat – Roorda Boersma of Ingrid Waaijer

Ook als je vanwege werk of anderszins niet altijd aanwezig kunt zijn op donderdagochtend, dan ben je toch van harte welkom!!