De Rotterdamsche Manège

Paardrijden in het hart van Rotterdam. De Rotterdamsche Manège ligt op een unieke locatie in het Kralingse bos en bij de Kralingse plas. Na het werk nog even een heerlijk ontspannen rondje door het bos of langs de plas? Vanaf het terrein van de Rotterdamsche Manège starten de ruiterpaden in het Kralingse Bos die aangesloten zijn op verschillende routes in de omgeving.

Rijksmonument

De Rotterdamsche Manège is een rijksmonument. De binnenrijbaan met alle ornamenten onderstreept dat. Maar de stallen, de rijbanen en overige faciliteiten zijn helemaal van deze tijd. Twee binnenrijbanen, een trainingsmolen, longeerbaan, paddocks, diverse spuitplaatsen, een solarium en twee allweather banen waarop het hele jaar kan worden gereden, bieden alle voorzieningen voor de training en verzorging van de paarden. De geweldige accommodatie en de ligging maken de stal uitstekend geschikt voor zowel de recreatieve ruiter als de meer sportgerichte ruiter.

Sociëteit

SocieteitVoor de ruiters is het daarnaast goed toeven in de Sociëteit. Deze sfeervolle ruimte met bar, leestafel, comfortabele fauteuils, open haard en natuurlijk een groot terras, biedt uitzicht op de monumentale binnenrijbaan en de indrukwekkende CHIO piste. Het terras kijkt uit op het bos en het ruime terrein. De keukenbrigade is u graag van dienst met een hapje en een drankje.

Lessen & activiteiten

Zeven dagen per week is er zowel overdag als ’s avonds een gevarieerd programma van lessen in alle disciplines, al dan niet in clubverband. Deskundige instructeurs helpen beginnende en gevorderde leden tijdens de verschillende lesuren. Daarnaast is de manege het TTC (Talenten Trainings Centrum) Zuid-Holland.