Lid worden 

De Jockey Club is de vereniging gevestigd in de Rotterdamsche Manège, een bijzonder monument midden in het Kralingse Bos waar iedereen in een gezellige, aangename sfeer de mogelijkheid krijgt om paard te (leren) rijden.

Zowel kinderen (vanaf 7 jaar) als volwassenen zijn van harte welkom om de paardensport op een veilige en verantwoorde manier te beoefenen op onze 5* FNRS manege. Bij ons leer je niet alleen het paardrijden zelf, maar ook hoe met een paard om te gaan, het opzadelen en afzadelen, het poetsen en de verdere verzorging.

Kun je al rijden? Er zijn voldoende mogelijkheden om je verder te bekwamen in de verschillende hippische disciplines of recreatief te rijden.

Naast de focus op de paardensport is de Jockey Club ook een gezellige vereniging waar verschillende activiteiten georganiseerd worden voor jong en oud. Jeugdvereniging Equitatus organiseert leuke activiteiten voor de jeugd.

Pensionstalling

Heb je een eigen paard? Bekijk dan eens de mogelijkheden die de de Rotterdamsche Manège biedt voor een fantastische 5* pensionstalling.

Rondleiding

Wil je bij ons komen paardrijden, kom dan eerst langs en neem een kijkje op de manege, in de stallen en in de Sociëteit. Elke zaterdag om 12.30 uur laten we je kennismaken met de mogelijkheden van de Rotterdamsche Manège.

Tijdens de uitgebreide rondleiding wordt uitleg gegeven over het lidmaatschap van onze vereniging en haar tradities. Ook krijg je informatie over onze tarieven, de lesroosters, de verschillende lidmaatschapsvormen en de procedure om lid te worden. En natuurlijk is er alle ruimte voor het stellen van vragen.

Op de volgende data zijn er geen rondleidingen:

2024:

  • Koningsdag: 27 april
  • Paasweekend: 30 maart
  • Hemelvaart weekend: 11 mei
  • Pinksterweekend: 18 mei
  • CHIO Rotterdam: 22 juni
  • Zomervakantie Regio Midden
  • Kerstvakantie: 21, 28 december, 4 januari

Het lidmaatschap

Om kennis te maken met paardrijden en onze vereniging, is er een aantrekkelijk geprijsde introductiekaart voor volwassen en voor de jeugd.  Zowel beginners als (meer) gevorderde ruiters kunnen deze introductiekaart aanvragen. We hopen natuurlijk dat je daarna besluit om lid te worden!

Ballotage & lid worden

Wanneer de introductiekaart bijna is opgebruikt, ontvang je een uitnodiging van de ballotagecommissie voor een kennismakingsgesprek. Dit is een wederzijds informatief gesprek waarin we specifieke zaken over onze vereniging aan je vertellen en jou persoonlijk welkom heten. Na het gesprek en het doorlopen van de ballotage procedure, kun je lid worden.