TTC, FNRS 4* en SVP certificaat

erkend TTC, FNRS 5* en SVP certificaat

Veiligheid

Op de Rotterdamsche Manège staat de veiligheid voorop; niet alleen in de lessen, maar ook op stal en het terrein. Als 5-sterren FNRS-manege zijn we in het bezit van het veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport.

In de lessen is het dragen van beschermende kleding en een goedgekeurde cap verplicht. Tijdens de (eventing)springlessen is het dragen van een bodyprotector verplicht.

Gezondheidsklachten kenbaar maken
Informeer onze instructeurs over eventuele gezondheidsklachten. Als ze op de hoogte zijn kunnen ze in geval van nood adequaat handelen.

Regels
Op iedere manege gelden regels. Onze algemene regels, de regels voor de rijbaan en de regels voor het buiten rijden vindt u op deze website, op de diverse posters en in de map die in de Sociëteit ter inzage ligt.

Veiligheidstips
Paardrijden is een geweldige sport. In ons land rijden momenteel meer dan een half miljoen mensen paard. Gezond verstand en verantwoordelijkheid zijn belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Tijdens de eerste lessen wordt ook ingegaan op de veiligheidsaspecten van het paardrijden. Daarnaast helpen de  tips op deze website hopelijk ongevallen te voorkomen zodat u onbekommerd kunt genieten van de paardensport!

Veiligheidshelm
Op de Rotterdamsche Manège is het verplicht te paard een goedgekeurde veiligheidscap te dragen. Deze biedt veel bescherming bij een onverhoopte val. Immers, een paard is en blijft een vluchtdier. Voor de eerste lessen kan de cap door de manege ter beschikking worden gesteld. Draag daarom altijd een veiligheidshelm met de CE-markering en het EN 1384-teken. Deze helm heeft in ieder geval een harde schaal en een kinband voorzien van veiligheidssluiting.

Rijkleding

  • Ook bij kleding spelen veiligheidsaspecten een rol. De kleding moet armen en benen bedekken, en voldoende bewegingsvrijheid bieden.
  • Kleding mag niet loshangen. Jassen, bodywarmers en dergelijke moeten dus tijdens de les dicht zijn.
  • Goede laarzen voorkomen dat de laars bij een eventuele val in de stijgbeugel blijft vastzitten.
  • Kies laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak (of Jodhpur-laarsjes met chaps) en let op een goede pasvorm.
  • Het dragen van ringen, grote oorbellen en rinkelende armbanden is niet toegestaan te paard of bij het poetsen.