Over de Rotterdamsche Manège


De Rotterdamsche Manège of Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manege ‘De Jockey Club’  is een gezellige vereniging en een bijzonder manegebedrijf voor jeugd en senioren, een pensionstalling voor zowel de recreatie- als wedstrijdruiters en een unieke oase in het hart van Rotterdam.

Talentenprogramma’s, recreatief rijden in het Kralingse of Bergse bos, mennen, dressuur, springen, dameszadelrijden; op de Jockey Club is alles mogelijk. De ligging en de uitstekende faciliteiten maken de stal uitstekend geschikt voor zowel de recreatieve ruiter als de meer sportgerichte ruiter.

Het opleiden en trainen van ruiters en paarden staat centraal. Op onze veelzijdige manege gaan opleiding en instructie samen met gezelligheid en veiligheid. Respect voor en welzijn van mens en dier staan hoog op de agenda.

Wij zijn aangesloten bij de KNHS, FNRS (Federatie Nederlandse Ruitersportcentra),  in het bezit van het veiligheidscertificaat (Stichting Veilig Paardrijden) en 5 FNRS sterren. Dit wil zeggen dat wij regelmatig worden gecontroleerd op veiligheid en kwaliteit. Kortom, een goede plek om met veel plezier paard te rijden, voor jong en oud.

U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen op onze manege. Elke zaterdag om 12.30 uur is er een uitgebreide rondleiding en wordt uitleg gegeven over het lidmaatschap, de tarieven, de lesroosters, de verschillende lidmaatschapsvormen en de procedure om lid te worden. 

Vanwege corona is de rondleiding alleen buiten. We kunnen niet de stal in, maar wel naar binnen kijken.
U dient zich vooraf aan te melden via Welkom@jockeyclub.nl.
We vragen u alleen te komen, komt u voor een jeugdlidmaatschap, vragen we u het kind door één van de ouders/verzorgers te laten begeleiden
Dus kom gerust langs; we maken graag tijd voor u vrij.