Over de Rotterdamsche Manège


De Rotterdamsche Manège of Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manege ‘De Jockey Club’  is een gezellige vereniging en een bijzonder manegebedrijf voor jeugd en senioren, een pensionstalling voor zowel de recreatie- als wedstrijdruiters en een unieke oase in het hart van Rotterdam.

Talentenprogramma’s, recreatief rijden in het Kralingse of Bergse bos, mennen, dressuur, springen, dameszadelrijden; op de Jockey Club is alles mogelijk. De ligging en de uitstekende faciliteiten maken de stal uitstekend geschikt voor zowel de recreatieve ruiter als de meer sportgerichte ruiter.

Het opleiden en trainen van ruiters en paarden staat centraal. Op onze veelzijdige manege gaan opleiding en instructie samen met gezelligheid en veiligheid. Respect voor en welzijn van mens en dier staan hoog op de agenda.

Wij zijn aangesloten bij de KNHS, FNRS (Federatie Nederlandse Ruitersportcentra),  in het bezit van het veiligheidscertificaat (Stichting Veilig Paardrijden) en 5 FNRS sterren. Dit wil zeggen dat wij regelmatig worden gecontroleerd op veiligheid en kwaliteit. Kortom, een goede plek om met veel plezier paard te rijden, voor jong en oud.