AntiChambre

Waar vrijwel de meeste clubs vernoemd zijn naar de avond waarop er gereden wordt, vermoedt men bij het horen van de naam Antichambre (AC) al een sprankje eigenzinnigheid. De clubnaam is afgeleid van onze voormalige borrellocatie: letterlijk is de bestuurskamer immers de voorkamer (antichambre) van onze sociëteit. Inmiddels vertoeven we na de les in de sociëteit voor een gezellige borrel.

De Antichambre heeft haar clubuur op vrijdagavond van 20.30 tot 21.30 uur. We rijden in de bosmanege, maar zodra het weer het toelaat is het veld een geweldige uitvalsbasis. Tijdens de lessen verdiepen we ons in verschillende dressuur thema’s en af en toe wordt er een sprongetje gemaakt. In de aanlooptijd naar de Clubwedstrijden bekwamen we ons in het carrouselrijden.

De AC staat bekend om haar passie voor paardrijden, maar ook om haar ‘savoir vivre’. We maken het aangename graag nog aangenamer. Na de les wordt dan ook tot in de kleine uurtjes geborreld en de week doorgenomen. Het leven speelt zich echter niet geheel op de Rotterdamsche Manège af. De AC gaat elk jaar op weekend tijdens het eerste weekend van september. Dan rijden we op vrijdagmiddag en op zaterdag met halverwege de rit een picknick. De zaterdagavond van het weekend wordt in stijl gedineerd. In december staan de Sinterklaasviering en het jaardiner op de kalender. Daarnaast maken we regelmatig buitenritten, met natuurlijk een sherry stop!

Bij de Antichambre is het elke vrijdagavond heerlijk onthaasten. Meer weten? Neem dan contact op met Ton Leemker of Rob Groen via antichambre@live.nl