BMC: dressuurmatig verbeteren

We hebben gemerkt dat er zowel onder paardeneigenaren als bij leden die op manegepaarden rijden, belangstelling bestaat voor meer dressuurmatige begeleiding op halfgevorderd en gevorderd niveau (B, L en M).  Er is bijvoorbeeld vraag naar:

•    proefgerichte begeleiding tijdens lessen
•    onderlinge wedstrijden
•    clinics
•    gezamenlijk ‘op wedstrijd’ gaan

De doelstelling van de BMC is het organiseren van dressuur activiteiten en dressuurmatig onderricht krijgen voor leden op B t/m M niveau. Aan de activiteiten zoals onderlinge dressuurwedstrijden, clinics, zitlessen, etc.  wordt  enthousiast deelgenomen.

We willen benadrukken dat de BMC activiteiten open zijn voor alle rijdende leden op B t/m M niveau onafhankelijk of ze nu wel of niet KNHS starten, op een pensionpaard of een manegepaard. Het gaat ons om iedereen die de absolute basis beheerst en serieus is om dressuurmatig te verbeteren.

BMC competitie: 4 onderlinge wedstrijden waarin deelnemers op B, L en M niveau per wedstrijd maximaal 2 proeven kunnen rijden die meetellen voor de competitie. De beste 4 proeven over de 4 wedstrijden tellen voor de overall titel & prijs. Per wedstrijd zijn er natuurlijk ook prijzen en linten te winnen.

Dressuur clinics: Er staan gedurende het jaar verschillende dressuur clinics op het programma. Het thema kan variëren, soms is de clinic proefgericht en wordt gegeven door een jurylid, een andere keer gaat het om houding en zit, etc. De instructeurs van de Rotterdamsche Manège zullen bepaalde thema’s oppakken.

Noordambeker: Een wisselbeker waar elk jaar om gereden wordt. De wedstrijd om de Noordam beker is een dressuur proef op B/L niveau; de eerste proef op paard naar keuze, de tweede proef op een geloot paard. Kan tot hilarische situaties leiden. Bekijk de winnaars van de BMC Noordambeker sinds 1986

Wij horen graag wanneer u belangstelling heeft voor de BMC activiteiten of over uw andere (dressuur)behoeften/ideeën.