Dinsdagavondclub

De Dinsdagavondclub (DAC) bestaat uit ongeveer 15 leden. Op dit moment zijn dat alleen dames, maar dat is meer door toeval zo ontstaan, dan dat dat een bewuste keus is geweest.

Deze dames zijn allen vrij fanatieke amazones, die wekelijks van 20.00 uur tot 21.00 uur les hebben. Onder bezielende leiding van Antonie rijden zij meestal op het veld of in de bosmanege. Onder de leden bevinden zich ook een paar gedreven wedstrijdruiters, en we proberen dan ook wekelijks ons niveau wat op te krikken. Soms doen we dit door een thema centraal te stellen in de les, soms oefenen we een proefje voor een wedstrijd en besteden we vooral aandacht aan de houding en zit. Naast deze dressuuroefeningen hebben we ook eens in de zes weken cavaletti les, waar we met behulp van een creatief balkenparcour proberen onze eigen skills en die van de paarden te verbeteren. Naast al dit serieuze rijden, hebben we vooral ook veel lol tijdens de les, met elkaar, om elkaar en aangemoedigd door de grapjes van onze instructeur.

Nadat alle paarden droog en verzorgd op stal staan, verzamelen de dames zich in de sociëteit voor een drankje en hapje. Soms blijft dat beperkt tot een kopje thee en wat fris, maar meestal gaan we gezellig aan de wijn, (speciaal)bier en worden er ook bitterballen of een kaasplank besteld. De DAC is een hechte club, die ook buiten de manege nauw betrokken is met elkaar betrokken. Een nieuwe baan, een nieuw huis, mooie vakanties, nieuwe liefdes en nieuwe paarden, er is geen onderwerp dat niet de revue passeert.

Naast de lessen en de gezelligheid op de manege, organiseren de DAC leden met enige regelmaat ook activiteiten buiten de manege. Zo organiseren we meerdere keren per jaar een buitenrit in de bossen of op het strand, gaan we jaarlijks op (paardrij)weekend, hebben we elk jaar een wijnproeverij en een BBQ en zien we elkaar ook nog wel eens in de stad voor een drankje.

Wil je meer weten over de DAC? Neem dan gerust contact op met Kathelijne Baetsen onze commandant en/of  Esther van Riet onze ondercommandant!