Home > Sociëteit gevestigd in de Rotterdamsche Manege > Clubs > Dinsdagavondclub

Dinsdagavondclub

De Dinsdagavondclub (DAC) bestaat uit ongeveer 17 leden, waarvan 4 heren. De naam zegt het al, iedere dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 verzamelt de DAC zich in de bosmanege, of tijdens de mooie lente- en zomeravonden in de CHIO baan in het Kralingse Bos. De DAC is de enige Club die structureel gebruik maakt van deze baan, wat in onze beleving de mooiste rijlocatie van de Jockey Club is! Op een enkele hardloopgroep (met fluitje) na verloopt de les veelal soepel en ontspannen. Dit mede door de instructeur, fijne privé- en manegepaarden, het sub-olympische niveau van de gemiddelde DAC ruiter en een Geit.

Nadat alle paarden droog en verzorgd op stal staan, verzamelen wij ons in de sociëteit. Voor de afwisseling zitten we de ene keer aan de bar, dan weer bij de open haard of aan de lectuurtafel. De DAC is een hechte club; ook buiten de manege zijn we nauw bij elkaar betrokken. Een nieuwe motor, nieuwe baan, een nieuw huis, nieuw gereedschap, mooie vakanties en zelfs motoren, er is geen onderwerp dat niet de revue passeert. Twee weken Oost-Europa op de motor, een lang weekend skiën, het kan allemaal met de DAC.

Lessen
Antonie Sanders is tijdens de dinsdagavonden op de middenstip te vinden om de nodige aanwijzingen te geven aan onze leden. Onder de leden bevinden zich ook een paar gedreven wedstrijdruiters, wat het niveau van de les omhoog haalt.

De eerste dinsdag van de maand is er springles, wij bouwen van te voren de hindernissen op en Antonie zorgt voor afwisselende oefeningen, met aansluitend een klein parcours. Aansluitend is er de eerste dinsdag ook traditiegetrouw een kaasplankje om het harde werken te belonen. Wanneer op een mooie zomeravond het Kralingse Bos lonkt, willen een paar van onze leden de les nog wel eens overslaan om een ontspannen ‘rondje Plas’ te maken.

De Clubcommandant stuurt in samenwerking met de leden en Antonie geregeld aan op een thema. Te denken valt aan houding en zit, wijken en buigingen van het paard. Na iedere les volgt er een mooi verslag waarin de belangrijkste voorvallen en hoogtepunten van de les én uiteraard de daaropvolgende borrel nog even worden aangehaald.

Activiteiten
De DAC is één van de actievere clubs, doordat alle leden zeer betrokken zijn, ook buiten het rijden om. Zo hebben reeds velen meegedaan aan een Rally, wordt er op vrijdagmiddag nog weleens in Rotterdam Centrum geborreld, en ook buitenritjes geïnitieerd op zaterdagmiddag en etentjes is de DAC niet vreemd. Buiten de spontane activiteiten hebben we een ook aantal ‘vaste’ dat jaarlijks terugkomt, zoals de BBQ, high tea, wijnproeverij, het kerstdiner en we gaan elk 4e weekend van september naar een mooie locatie in binnen- of buitenland om van het bos of het strand te genieten (waarbij uiteraard de paarden ook mee mogen). Sinds het eerste mannelijke commandantenduo in 2014 is aangetreden is er iedere zes weken een borrel in de stad, Pilschen I, II, III… genaamd op een telkens wisselende locatie in de avond…

Interesse?
De loyaliteit van de gemiddelde DAC’er is erg hoog en daarmee is de opkomst in de les altijd goed. Maar we zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, enthousiaste, rijdende leden. Mocht je geïnteresseerd zijn in de club, een keer mee willen borrelen of rijden, neem dan contact op met de Clubcommandanten Sybrand Meersschaert of Gerard Wervers.