DO-club

In 1947 is de Donderdagavondclub heropgericht. Er was nog geen club actief op de donderdagavond na de oorlog en er werd gezocht naar deelnemers voor de clubcarrousel wedstrijd, wat de aanleiding was voor de heroprichting van de club. Vanaf de jaren ’80 is onze naam omgedoopt tot DO-club.

De DO-club bestaat uit ongeveer 30 leden van wie er zo’n 25 actief rijden. De leeftijd van de leden ligt tussen de 20 en 60 jaar. Ongeveer de helft van de leden rijdt op eigen paarden en de rest rijdt op manegepaarden. Elke eerste donderdag van de maand vindt GranDo plaats, de borrel waarop ook de leden die niet elke week kunnen komen meerijden of aanschuiven voor een drankje aan de bar en nieuwe leden welkom zijn om kennis te komen maken.

Elke week krijgen de leden op donderdagavond van 21.00 tot 22.00 uur les van Monique Dijkshoorn. We houden van afwisselende lessen: van fanatiek dressuur rijden tot behendigheid en van carroussel tot buitenrit, elke keer iets anders. Er wordt met veel enthousiasme dressuurmatig gereden en een deel van de les wordt besteed aan het leren en verbeteren van een element uit de dressuur. Eén keer per maand worden tijdens de les balkjes gereden.

Tijdens de les wordt serieus gereden, maar daarna wordt aan de bar onder het genot van een drankje de ontspanning gezocht en worden de paarden, de les en de rest van de week doorgenomen. Niet zelden zijn het de DO-cluppers die als laatste de manege ‘s avonds verlaten.

Naast de lessen zijn er ook diverse andere, veelal jaarlijks terugkerende activiteiten. De DO-club heeft niet alleen haar naam hoog te houden in dressuur, ook wordt jaarlijks tijdens de beruchte Studentenhaver-wedstrijd tegen R.S.R. Marcroix gestreden om de eerste plaats.
In het voorjaar vertrekt de DO-club voor een weekend naar een mooi natuurgebied in Nederland of België om daar lekker ontspannen buiten te rijden en natuurlijk te genieten van de lokale culinaire hoogstandjes.

Verder vindt traditiegetrouw het kerstdiner op de derde donderdag van maart plaats en wordt na aankomst van de Beaujolais Primeur in Nederland de DO-jolais avond georganiseerd. Die avond wordt de les opengesteld voor vrienden, familie en andere geïnteresseerden om kennis te maken met de manege en de DO-club en wordt daarna met elkaar getoast op de nieuwe Beaujolais.

Kortom: de DO-club is een informele, gezellige club, met enthousiaste ruiters, die naast het paardrijden ook houden van het goede leven.

Lijkt het je leuk om kennis te komen maken met de DO-club?
Aarzel niet en neem contact op met Sjors Timmermans om een keertje mee te komen rijden en borrelen op donderdagavond!
(ghftimmermans@gmail.com of 06-514244295)