Donderdagochtend DamesClub


“Reeds lang voor de tweede wereldoorlog bestond er een Donderdagochtend Damesclub. De Damesclub heeft veel actieve amazones, die carrouselwedstrijden en buitenritten niet schuwen. Dames houden van afspraken over omgangsvormen en van stijl. Er zal nooit zonder jasje worden gereden al is het nog zo warm! In de loop van de tijd is de stijl van de club helaas wat veranderd, een teken des tijd. De Damesclub is een exponent van de idealen en de gezelligheid in onze Sociëteit. Moge zij in de toekomst deze eigenschap behouden……”, schreef mevrouw Ellen van der Giessen-Veder in 1987 in het gedenkboek ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Rotterdamsche Manège.

Inmiddels bijna 30 jaar later zijn we uitgegroeid tot een karaktervolle, kleurrijke club van eigentijdse vrouwen. Nog steeds actieve amazones die veelal nauw betrokken zijn bij het wel en wee van de Jockey Club.

De ‘Dames’ krijgen iedere donderdagochtend tussen 10 en 11 uur les van Herman Renker in de bosmanege, op het veld, of gaan samen het bos in.

Elke eerste donderdag van de maand lunchen de rijdende en niet meer rijdende dames gezamenlijk. Naast het paardrijden worden er ook culturele activiteiten georganiseerd.

Inmiddels is het een traditie geworden het eerste weekend van oktober met de paarden op stap te gaan. Verder is er in juni een buitenrit elders in ons land.

Wilt u meer weten over de Donderdagochtend Dames Club? Neemt u dan contact op met de  commandante,  Ingrid Waaijer

Lees ook